Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sanatsal kurslarla kadınların mesleki yeteneklerinin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren

Ayasofya El Sanatları Merkezi’nde, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu’nda 18 öğrenci, usta öğretici Derya Kılıç’tan eğitim aldı. İlk kez çini sanatıyla tanışan kursiyerlerin eserleri, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sergilendi ve büyük beğeni topladı.

Eserler Ürettiler

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ilgi alanları ve sanatsal becerilerine göre eğitimler veriyoruz. Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu da bunlardan sadece biriydi. İlk kez çini sanatıyla buluşan 18 öğrencimiz, usta öğreticimiz eşliğinde eserler üretti.

Hem becerilerini geliştirdiler hem de üretim çarkına dahil oldular. Ayasofya El Sanatları Merkezi’nde kadınlarımız için faaliyetlerimiz sürecek” denildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA