Mağara ziyaretinde Trabzon’un doğal güzellikleri ile geliştiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy ile Trabzon’umuzun gizli hazinelerinden olan Çal Mağarası’ndayız. Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak da kabul edilen doğa harikası Çal Mağarası’nın turizm potansiyelini artırmak için incelemelerde bulunduk. Güzel memleketimizin her karış toprağı doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu. Bu güzellikleri erişilebilir kılmak için ulaşım ve altyapı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Doğal güzellikleriyle Trabzon gelişiyor” dedi.

TRABZON ŞULE ABLASINI KAYBETTİ

Trabzon’da merkez Postane yanında uzun süre Şule Eczanesini işleten Şule Koçman, hayatını kaybetti. Koçman, emekli olduktan sonra yazları yaşadığı Aydın’ın Kuşaadası ilçesinde hayatını kaybetti. Trabzon’a getirilen Koçman’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camiinde kılınacak namazın ardından 1 Nolu Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.

ÇAMLIBEL MUHTARINDAN ULAŞIM TEŞEKKÜRÜ

Trabzon’un Çaykara İlçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç, mahalleye otobüs seferleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti. Kulaç, “Büyükşehir belediyesinin Trabzon-Karaçam seferini yapan otobüs nihayet olması gerektiği üzere ve kıymetli başkanım Ahmet Metin Genç in takdirleri İle Hadi-Ataköy-ÇAMLIBEL-Alçakköprü-Köknar-Karaçam güzergahında hizmet verecektir.  Bu memleketin kahrını çeken siz değerli vatandaşlarımız bu hizmeti hak ediyordunuz. Hak yerini buldu.  Bu meselenin bu şekilde çözümlenmesi önce şahsımı ve dahi ekibimi ziyadesiyle mutlu ederken. Emeği geçen herkese başta Büyükşehir belediye başkanım Ahmet Metin Genç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

TRT'DE ŞİDDETİ ANLATTI

TRT Trabzon Bölge Radyosunun canlı yayın konuğu olan gazeteci yazar Ahmet Külekçi Adalet Bakanlığı HEGEM Ortaklığı İçişleri Bakanlığı ve Anadolu Üniversitelerin iş birliği ile hayata geçen " İnsan Hakları Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bağlamında Etkin Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Seferberliği 2024-2034" projenin hedefleri ve gelinen süreç hakkında bilgi verdi. Projede medya danışmanı olarak görev yapan Külekçi bu sivil seferberlik hareketi ile birlikte günümüz çağının en büyük sorunu haline gelen şiddet ve suçla mücadele noktasında önemli somut adımlar atılacağını dile getirdi.

ÇAVUŞOĞLU ANILDI

Trabzonlu gazeteci Orhan Çavuşoğlu, vefatının birinci yılında Soğusu’daki mezarında anıldı. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile gazeteci dostları Çavuşoğlu’nun mezarında bir araya gelerek dua ettiler. Suiçmez, “Sevgili Orhan’ı aramızdan ayrılışının birinci yılında saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.

Gündem Raylı Sistem Gündem Raylı Sistem

ESKİŞEHİR'E ARTVİNLİ MÜDÜR

Artvin Ardanuçlu  Tolga Yılmaz Eskişehir Emniyet Müdürü olarak görevine başladı.Tunceli Emniyet Müdürlüğü  sonrası Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı vekilliğinden Asayiş Daire Başkanlığı görevine getirilen Tolga Yılmaz son kararname ile birlikte Eskişehir Emniyet Müdürü olarak atanmıştı

SU TEPKİSİ

Saadet Partisi Ortahisar ilçe teşkilatı, Trabzon’daki su zamlarına tepki gösterecek. ‘Fahiş su faturalarına dur de’ başlığı ile ilçe başkanı Burak Tuhral yarın Meydan parkında basın açıklaması yapılacak. 13.30’da yapılacak olan açıklama için Turhal, “Faturalara tepkimizi koyacağız, suyumuza sahip çıkacağız” dedi.

YÖNETİMİ BELİRLEDİLER

Birinci Dünya Harbi Kafkas Cephesi Harşit Savunmasını araştırmak ve tanıtmak amacı ile Giresun ve Gümüşhaneli etkin ve yetkin kalabalık bir ekip tarafından kurulan Harşit Savunması Vakfı, yönetim kurulları seçildi.  Oy birliği ile seçilen yönetim ve denetim kurulu üyeleri, vakfın hedefleri doğrultusunda çalışmalarına başlayacak. Seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özkaya, İ. Ethem Gürsoy, Ömer Tekin, Fatih Meşe, Muhammet Sarı, İsmail Bayram ve Temel Bilecen’den oluştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ