“Amcam, ressam Abid Güner vefat etmiştir. Cenazesi yarın ikindi namazına müteakip İskender Paşa camiinden kaldırılacaktır.” Abit Güne’e Allah’tan rahmet, Güner ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

SÜTLAÇ TEŞTİFTE

Ortahisar Belediyesi’nin maskotu Sütlaç, sürekli teftişte. Başkan Ahmet Kaya’nın yanından bir an bile ayrılmayan Sütlaç, çalışma masasının üzerindeki yerinde hazır bekliyor. Başkan Kaya, “Biz çalışırken Sütlaç teftişte” dedi.

BAŞKANDAN PLAKET

Trabzon-Akçaabat arası çalışan 61 M 0024 plakalı minibüsün şoförü Temel Değerli’yi kooperatif başkanı Abdullah Sevim plaketle ödüllendirdi. Paraları olmadığı için minibüs şoförüne durumu aktaran iki genci, ücret almadan minibüse alan Değerli’ye davranışından dolayı plaket takdim edildi. Değerli, Sevim’e teşekkür ederek, “İnsan zorda kalabilir. Parası olmayabilir. Yolda kimseyi bırakamayız” dedi.

BÜYÜKŞEHİRDE YENİ ATAMALAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde 2 daire başkanlığında değişiklik yapıldı.  Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Şeker görevden alınırken, yerine Murat Zorluoğlu döneminin Özel Kalem Müdürü Kadir Hatipoğlu atandı. Muhtarlar Daire Başkanı Ali Kemal Bektaş görevinden alınırken yerine Süleyman Köroğlu getirildi. Süleyman Köroğlu, Düzköy’de Yılmaz Ankara döneminde Düzköy Belediye başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

YILDIZ TAKVİYESİ

Trabzon’un tek yerli firması olan Kanberoğlu Turizm Seyahat, 2024 yılı yatırım programına aldığı 5 adet araçtan ilkini teslim aldı. Filosundaki yıldız prestijini bozmayan firma ailesine sıfır kilometre Mercedes-Benz Tourismo 16 RHD araç katıldı. Yeni araçla birlikte tasarımı da değiştiren firma, mavi renkten kırmızı renk tonuna geçiş yaptı. Firmanın yönetim kurulu başkanı Aydın Kanber, “Yeni aracımız firmamıza ve kıymetli yol arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

VALİ EMNİYETTE

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve beraberindekiler Emniyet Müdürlüğü yeni binasının inşaatını yerinde inceleyerek inşaatla ilgili bilgi aldılar. İlçenin Söğütlü Mahallesinde Aralık ayında yapımına başlanan binanın son durumu ile ilgili bilgi alan Vali Yıldırım, binanın yakın zamanda tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi.

AFET YÖNETİMİ TRABZON’DA KONUŞACAK

Trabzon’da 2 – 4 Ekim tarihleri arasında “Afet Yönetimi” başlığı altında düzenlenecek olan Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 43. Ulusal Kongresi’nde, afet öncesi ve sonrası yapılması gereken çalışmalar bilim insanları tarafından tartışılacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Avni Es ve beraberindeki öğretim üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

AYAR’DA TURİZME DİKKAT ÇEKTİ

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ekibiyle birlikte günlük yaşamın içinde sürekli halkın arasında olarak hem ülke gündemi hem de yerel gündeme dair vatandaşların nabzını tutuyor onları dinliyor ve notlar alıyor. Siyasetin ve siyasetçinin seçimden-seçime değil her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizen Ayar “Biz sandık gelince vatandaşı hatırlayan değil her zaman gönüllerinde olmaya adayız” mesajı verdi. Ayar yaz sezonun gelmesi ile birlikte Trabzon’da turizmin hareketlendiğine dikkat çekerek “Hepimize düşen bu dönem çok hassas olmaktır. Turizm çok büyük bir sektör ve binlerce insan istihdam ediliyor. Aşımız-ekmeğimiz-işimiz haline gelen turizm konusunda kurallara bağlı kalmak yerli ve yabancı turistleri mutlu yada mutsuz etmek bizim elimizde. Elbette mutlu olan tarafta kalmalı ve turizmde güzeli-doğruyu-sevgiyi tercih etmeliyiz” dedi.

HALDİZEN GÖLÜ PERİŞAN

Trabzon-Çaykara sınırları içinde kalan Haldizen Gölünün binlerce yıllık doğal yaşamı sona mı eriyor? Turizm adı altında daha çok para kazanma sevdası gelişi güzel aktiviteler buranın da gözünü çıkartacak gibi. Çöp yığınağı haline gelen gölün bütün berraklığını alt-üst olmuş durumda. Tuvalet akarları bile göle akıyor maalesef. Haldizen can çekişiyor direniyor. Neden göllerimize-yaylalarımıza sahip çıkamıyoruz akıl işi değil. Uzungöl’ün bugün geldiği hal ortada. Kaçak yapılaşma rant hırsı çöplere ve akarlara sahip çıkamama yüzünden çok yakın zamanda Uzungöl’de elimizden kayıp gidecek.

Editör: Birol Sancak