AJET Ercan-Trabzon Uçuşları Başlıyor

Öz Trabzonlu Öz Trabzonlu

Trabzon ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı uçuşları haftada bir gün gerçekleşecek. AJET firması tarafından yapılacak seferler, Trabzon’dan 11.20’de kalkacak ve Ercan Havalimanı’ndan 14.35’te Trabzon’a dönecek. KKTC Kültür Derneği, bu süreçte büyük katkıları olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.

UCİM Trabzon’da Bin Çağrı

UCİM Trabzon Temsilcisi Ahsen Aydın, şehirde herkesi UCİM’e desteğe davet etti. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) tarafından her yıl 11 Temmuz’da kutlanan “Mavi Kurdele Farkındalık Haftası” boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Trabzon Meydan Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu - Ulutour Turizm ofisinde stant kurularak UCİM faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Genç’e Muhtarlardan Ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ve Maçka Armağan Mahallesi muhtarı Elif Çakıcı ziyaret etti. Aktürk, “Ahmet Metin Genç, Trabzon siyasetinin güvercinidir. Dostluğumuz bakidir. Aramıza kimse nifak sokamaz” dedi.

Elde Bayrak En Önde

Trabzon’un önceki büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Valiliğine atandıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en önde yer aldı. Zorluoğlu, “Diyarbakır yine meydanda, yine nöbetteyiz. 15 Temmuz milletin zaferi” dedi.

CHP’den ÇAYKUR’a Çağrı

CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, çay fiyatının özel sektörde 13 TL’ye kadar düştüğünü belirterek, ÇAYKUR’un politikalarının üreticiyi perişan ettiğini söyledi. Kaptanoğlu, “ÇAYKUR’un vicdansız uygulamaları nedeniyle çaylarınızı 13 TL’ye özel sektöre satmak zorunda kalıyorsunuz. Bu, tam bir işkence ve karşılıklı anlaşma sonucu ortaya çıkan bir hırsızlıktır. Özel sektör hırsızlarına çay vermeyin. Kota dışı kalan çaylarımızı imalata çevirip çay pazarlarında değerlendirelim. Üreticilerimiz haklarını alana kadar mücadelemiz devam edecektir,” dedi.

Mücadelemiz Sürecek

TBMM Başkanlık Divan’ı üyesi CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, CHP’li Hukuk Komisyonu üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, “Kimse bizden hukuksuzluk beklemesin. 9. Yargı paketine karşı haklı mücadelemizi sürdüreceğiz,” dedi.

Aşureler Müftüden

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Muharrem ayı dolayısıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde aşure ikram etti. Müftü Aydın, “Müftülük olarak istedik ki bu kardeşlerimizin yanında olalım, onlara ikram edelim düşüncesiyle hareket ederek aşureyi ikram ettik,” dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK