Trabzon'da yapılmakta olan Güney Çevre Yolu projesi, transit trafiği şehir içi trafiğinden ayırarak hem kent içi hem de kent geçişinde ulusal ve uluslararası trafiği rahatlatmayı amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında, 31 metre genişliğinde, 6 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standartlarında bir yol inşa edilmektedir. Toplam uzunluğu 43,8 kilometre olan bu yol, Akçaabat ilçesinden başlayarak, Ortahisar ve Yomra ilçelerinden geçerek Arsin ilçesine kadar uzanacaktır.

 Projenin yapımı halen devam etmekte olup, şu anda yapılmakta olan 16,5 kilometrelik ilk kesim Akçakale'den başlayıp, Sera Gölü Kavşağı'nda son bulmaktadır. Bu kısımda toplam uzunluğu 14,4 kilometre olan 7 çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 adet viyadük bulunmaktadır. Ayrıca, Mersin Kavşağı'ndaki kazı-dolgu çalışmaları da devam etmektedir.

Güney Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla, sahil kesimindeki yoğunluğun azalması ve ulusal uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaşımını sağlanması hedeflenmektedir. Böylece, şehir içi trafiğin rahatlaması ve araçların egzoz emisyonunun azalmasıyla şehir geçişindeki hava kirliliğinin önüne geçilecektir. Ayrıca, proje Trabzon'un sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerini artırarak bölgenin kalkınmasına da katkı sağlayacaktır.

Söğütlü'de şok olay; ARAÇTA ÖLÜ BULUNDU Söğütlü'de şok olay; ARAÇTA ÖLÜ BULUNDU

Bakan Uraloğlu, bu projenin önemine vurgu yaparak, çalışmaların hızla devam ettiğini ve tamamlandığında Trabzon'un ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Editör: Birol Sancak