Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ve diğer protokol üyeleriyle ilgililer, GÜRTİAD Başkanı Oktay Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çeşitli konularda istişarede bulundu.

İki Mehmet Bir Ahmet

Trabzon heyeti Perşembe gününden itibaren Tiflis’te. Yarın sabah Tiflis yerel saati ile 08.00’de havalanacak uçakla Trabzon’a gelecekler. Tiflis’te TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelebi, Meclis Katip Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geleneksel öz çekimi yaptılar. O fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan Mehmet Çelebşi, ‘İki Mehmet bir Ahmet’ notu ile takipçileri ile paylaşarak anı ölümsüzleştirdi

Atmaca MHP’de

AK Parti Trabzon il başkan yardımcısı Mehmet Atmaca, cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il başkanı Tolgay Sivrikaya’yı ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Atmaca, “Tolgay Sivrikaya’ya MHP il başkanlığı görevinde başarılar diliyorum” dedi.

İyilik Meleği Her Yerde

Trabzon’un iyilik meleğiydi. Leyla ablasıydı. Leyla Kalaycı Yavuz’dan bahsediyoruz. Ortahisar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünde görevliydi. Nerede bir kimsesiz veya yardımda muhtaç varsa isim isim adres adres bilir yardımına koşardı. Bazen yürüyerek yolları aşındırır, bazen de kamyonet kasasında bir ihtiyaçlıya ne ihtiyacı varsa onu teslim ederdi. Sosyal medyaya bloklarına bakarken Leyla ablanın bir fotoğrafına denk geldik. Kamyonet kasasından fotoğrafını paylaşan Leyla Kalaycı Yavuz, “Yolculuk çok kısa” dedi.

Trabzon’un Meryem Sürmen’i Var Trabzon’un Meryem Sürmen’i Var

Vakfıkebir’e Hizmet Edeceğiz

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Daire Başkanı Süleyman Köroğlu, Vakfıkebir mahalle muhtarları ile bir araya geldiler. Uzun toplandı da yaptığı konuşmada;  “Güzel Bir birliktelik yaşıyoruz. Cenabı Allah bu birlikteliğimizi bozmasın ve daim eylesin. Her zaman olduğu gibi yine yeni dönemde de ilçemize hizmet yapmaya AK Belediyecilik anlayışı ile birlikte devam ediyoruz. Vakfıkebir ilçemizin bir evladı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ve Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Fuat Koçal ile birlikte ilçemize birçok hizmeti kazandırma adına uyum içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizler mahallelerinizdeki sorunları hakkaniyet içerisinde belirleyerek bizlere ulaştırıyorsunuz. Bizlerde sizlerin getirmiş olduğu eksik ve sorunlarınızı Ahmet Metin Genç Başkanımız, Fuat Koçal Başkanımız ve daire başkanlarımızla birlikte istişareler içerisinde bu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi.

Zorlu Açıkladı

Ortahisar Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu, belediye ile ilçe başkanlığı arasında sorun olduğuna dair iddialara açıklık getirdi. Zorlu, “Son günlerde, CHP Ortahisar ilçe ve belediyemiz arasında anlaşmazlık olduğu ve bir “liste savaşı” yaşandığı yönünde asılsız haberler dolaşmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır ve tamamen spekülasyon niteliğindedir. CHP olarak, şeffaflık ve liyakata dayalı bir anlayışla hizmet etmeyi ilke edinen bir partiyiz. Tüm işe alım süreçlerimiz, belirlenen prosedürlere uygun ve adil bir şekilde yürütülmektedir. Bu tür iddialar, halkın partimize olan güvenini zedelemek amacıyla ortaya atılmakta olup, partimizin çalışma prensiplerine zarar verme niyeti taşımaktadır. Ortahisar İlçe Başkanlığımız ile ilgili herhangi bir uyuşmazlık veya olumsuzluk söz konusu değildir. Birlik ve dayanışma içinde halkımıza en iyi hizmeti sunma gayretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

27 Ekim Heyecanı

İYİ Parti Trabzon teşkilatında il başkanı Muhammet Erkan ile milletvekili Yavuz Aydın, toplantı yaptı. 27 Ekim kuruluş programını konuştuklarını ifade eden Erkan, “Milletvekilimiz Sayın Yavuz Aydın il Başkanlığımızda teşkilat mensuplarımızla bir araya gelerek istişare toplantısı yaptık. Ülkemizin be Şehrimizin sorunlarını konuştuk. 27  Ekimde gerçekleştirilecek olan kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve şehrimizdeki teşkilat çalışmaları hakkında istişare yaptık” dedi.

Barodan Tepki

İstanbul'da bebek ölümlerine sebep olan "Yenidoğan Çetesi" olayıyla ilgili Trabzon Barosu, sağlık sistemindeki açıkların suç örgütlerine zemin hazırladığını belirtti. Baro, denetimlerin artırılması gerektiğini vurgulayarak sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. Trabzon Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: İstanbul’da bir annenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek haksız kazanç sağlayan ve bebeklerin ölümüne sebep olan bir çetenin varlığı ortaya çıkmıştır. Kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen bu olay, Anayasa ile güvence altına alınan sağlık hizmetine erişim ve yaşam hakkının, sağlık sistemine sızan organize suç örgütleri tarafından açıkça ihlal edildiğini göstermektedir.

Sağlıklı ve düzgün işleyen bir sağlık sistemi, sosyal devlet ilkesinin en temel gerekliliklerinden biridir. Bireylerin sağlık hizmetlerine güvenle ve adil bir şekilde erişimi, hem kişisel hem de toplumsal açıdan kritik öneme sahiptir. Ancak, mevcut sağlık sistemindeki açıklar ve yetersiz denetim mekanizmaları, bu tür suç örgütlerinin sisteme sızmasına, haksız kazanç elde etmelerine ve kamu kaynaklarının sömürülmesine zemin hazırlamıştır. Trabzon Barosu olarak, sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması ve denetimlerin arttırılması gerektiğini vurguluyor, kamu otoritesinin kararlı adımlar atmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi