Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Tayfun Denizer, “Hukuk ekonomik sistem içerisindeki bireyler ve kurumların bir bütünüdür. Hukuki temellere dayanamayan hiçbir ekonomi başarıya ulaşamaz. Hukuk ve ekonomi her zaman iç içedir. Sağlam bir hukuk sistemi olmadan sağlıklı bir ekonomi düşünülemez” dedi.

300 bin lirası olan acele etsin! Birikmiş parası olana TOKİ’den sıfır daire 300 bin lirası olan acele etsin! Birikmiş parası olana TOKİ’den sıfır daire

MAHKEMELER BUNALTIYOR

TSGİAD Başkanı Aziz Baş, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomiden dolayı beklediğimiz çalışmaları yapamıyoruz. Dünyada da böyle. Ülkemize gönül vermiş arkadaşlarımızla çalışmalarımızı yapıyoruz. Amacımız Trabzon’un ismini daha çok duyurmak. Hepimizin ekibi var. İşçilerin hakları çok önemlidir. Hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız. İşçi, işveren çalışırken çok memnun. Ayrılma noktasına gelince insan eşinden daha rahat ayrılıyor. İşçi hakları tabii ki olsun. İşverenlerin tek derdi elemanın işten ayrılması. Haklarını aldığı zaman mahkemeye gidiyor. İşverenleri de dinlemek lazım. Neler çektiklerini bir dinlemeleri lazım. Bu konu dikkate alınması gereken bir konu. Ekonomik krizin içerisindeyiz. Birbirimize destek olarak bu süreci el ele vererek ülke olarak alnımızın akıyla kalkacağız” diye konuştu.

İŞ DÜNYASI ZORDA

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Hukukun ekonomideki rolü önemlidir. Ekonomideki en önemli sorunlarımızdan bir tanesi yasal çerçevenin oturmuş olmamasıdır. Hukuk karşısında işveren hep haksız duruma geliyor. Kıdem tazminatlarının kaldırılması söz konusuydu. Dünyanın bir çok yerinde kaldırılmıştır. İşsizlik parası ödeniyor. Şu anda asgari ücretle geçinmek çok zor. Kıdem tazminatı maaşına yansıtılsın. İşveren hiçbir zaman iyi elemanı işten çıkarmaz. İş dünyası artık zor şartlarda döngüyü sağlamaya çalışıyor. Yastığa başını koyduğu zaman rahat uyuyamıyor. Yarının ne olacağını düşünüyor. Hukuk sisteminin ekonomideki etkisi çok önemli oluyor” ifadesine yer verdi.

EKİBİNİZ İYİ OLMALI

Trabzon Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın, “İşveren olduğunuz gün iş hukukundan iyi anlayan bir avukat, SGK uzmanı ve çok iyi bir mali müşavirle çalışırsanız kıdem tazminatı düşünmezsiniz. Hukuk, toplumda düzeni sağlayarak, bireyler arasındaki ilişkileri düzenler” şeklinde konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK