Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2024 yılı boyunca 18 ilçede toplam 2 bin 670 vakaya hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti. Ortahisar ilçesi, bin 117 vaka ile en çok müdahale yapılan bölge olurken, Akçaabat (331), Of (175), Yomra (122) ve Sürmene (109) gibi ilçelerde de önemli sayıda olaya müdahale edildi.

Trabzon’da Şok Su Kesintisi! O İlçelerde Saatlerce Su Yok Trabzon’da Şok Su Kesintisi! O İlçelerde Saatlerce Su Yok

İtfaiye ekipleri, bin 268 yangın, 157 trafik kazası, 995 can kurtarma operasyonu, 35 güvenlik olayı, 5 sel ve su baskını ve 210 diğer olay ile mücadele etti. Özellikle dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de meydana gelen 17 olaya müdahale ederek, hem vatandaşların hem de turistlerin güvenliğini sağladılar.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için her zaman hazırız. Nitelikli personelimiz, modern araç sistemimiz ve sağlam altyapımızla Trabzon’un her köşesindeki olumsuzluklara anında müdahale ediyoruz" denildi. İtfaiye ekiplerinin düzenli eğitim ve tatbikatlarla hazırlıklı olduğu, her türlü acil durumda görev başında oldukları vurgulandı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA