Ortak Akıl Vurgusu

Genel kurulu açılış konuşmasını yapan konsey başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, "Kent konseyleri olarak sorunları çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapıyoruz. Kurumsallığı her zaman ön planda tuttuk. İlçelerimizi gezerek sorunları yerinde gördük. İlçe konseylerimizi destekledik. Ortak akıl çalışmaları yaptık. Raporlar hazırladık. Çocuklar, yaşlılar, gençler ne istiyor; bunları sorduk. Mahallenizde yatırıma ihtiyaç duyulan şeyler nedir, Trabzon'daki nedir gibi sorular sorduk. İnceledik ve raporlaştırdık. Raylı sistem, otopark sorunu. Bunların hepsini sorduk. Tüm ayrıntılara web sitemizde yer verdik. Her belediye başkanımıza kendi bölgesinin kitapçığını teslim ettik. Her vatandaşımıza yardımcı olmak durumundayız,” dedi.

Dinamik Şehiriz

Mehmet Yiğiner, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanlığına Seçildi Mehmet Yiğiner, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanlığına Seçildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Halkın iradesini teslim alan yönetim için bana göre kent konseyleri çok önemli. Şehirde yaşanan sorunları gündeme getirmek adına kıymetli çalışmalara imza atılabilir. Bir yerde bir sorun yaşanıyorsa en yakın çözümde de o yerdedir. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın standartlarını yukarıya taşımalıyız. Kent konseyimizin değerli görüşlerine itibar etmek, kendi meclislerimizde istişare etmek bizlerin görevidir. Sivil toplum yapısıyla da biz dinamik bir şehiriz,” şeklinde konuştu.

Trabzon’da Aktifiz

Ortahisar Belediye Başkanlığı dönemimizde 33 kez muhtarlarımızla toplantı yaptık” diyen Genç, “Bize bir irade tevdi edildiyse aynı şekilde muhtarlarımıza da tevdi edilmiştir. Demek oluyor ki biz şehrimizdeki en ufak bölgeden dahi sorumluyuz. Kent konseyimizin değerli çalışmalarına itibar etmek, bu görüşleri kendi meclislerimizde istişare etmek bizlerin temel görevidir. Birçok ilimizde konseyler pek aktif değildir. Biz her anlamda aktif bir şehiriz. Yönetimde bu iradeyi yansıtmak ve uygulamak şehrimize önemli katkılar sağlayacak diye düşünüyorum,” dedi.

Yıkanlar Anılacak

Şehrin silüetine zarar veren Reşadiye kavşağını kaldırmak için çalışmalarımızı başlattık” diyen Genç, “Bundan sonra Trabzon’da yapan değil yıkan belediye başkanları daha çok anılacak. Allah nasip ederse yeni dönemde Ortahisar’ın sur dibinde yapılan çalışmalarda birinci yüzyıla ait kalıntılara rastladık. Böyle kıymetli bir şehirdeyiz. Bu şehri koruyarak gelecek devretmek istiyoruz. 11 Temmuz’da yine bu salonda raylı sistemle alakalı bir toplantı yapacağız. Bu şehir bizim şehrimiz. Yapılan her güzel iş bu şehri yaşama sebeplerini artıran bir şehir. Şu anda biz bir taraftan da 12 ay boyunca turizm nasıl yapabilirizi de düşünüyoruz,” ifadesine yer verdi.

Raylı Sistem İçin Tarih

Genç, raylı sistem için tarih vererek şöyle konuştu: “Bütün ilçelerimizde konsey yapıldı. Raylı sistem 3. sırada çıktı. Bu hususu 1. sıraya koyduk, protokolünü imzaladık. Kent içi ulaşımın önemli bir konu olduğunun bilincindeyiz. Ay, gün, saat demeden bunu bu şehre kazandıracağım dedim. Bu şehirde yaşayan, sizlerin de teknik olarak güzergah noktasında görüşlerinizi istiyorum. Sahilden mi, tanjanttan mı, meydandan mı geçecek? Bunları ortaya koyacağız. Toplantılar yaptık. 11 Temmuz'da yine bu salonda raylı sistemle ilgili toplantı yapacağız. Bu şehir, bizim şehrimiz. Yaşanabilir kılacağız.”

Şampiyon Trabzonspor

Trabzonspor’u her zaman destekleyen Genç, "2010-2011 şampiyonu Trabzonspor’dur” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Kent Hepimizin

Başkan adayı Murat Çavga şöyle konuştu: “İnsanlara ve STK’ların tamamına dokunmak istiyoruz. İnsanların ve STK’ların kent konseylerine katılım sağlaması için adayız. Kentin sorunlarını ve taleplerini ilgili kurumlara ileterek sorunları anında çözmek istiyoruz. Kent Konseyi olarak bireysellikten uzaklaşmak ve ortak akla yaklaşmak istiyoruz. İnsanların ayağına giderek değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın bizlerin çalışmalarına katılmasını sağlamak için adayız. Kentimizin doğal ve kültürel miraslarına sahip çıkmak istiyoruz. Ekibimizde bu mantığa hizmet etmek için bir araya geldi. Asla ve asla kurumlarla çatışma içine girmeyeceğiz. Kent konseylerinin böyle bir görevi yok zaten. Kentimizin sorunlarına hakimiz, bunları hepimiz biliyoruz; altyapı, trafik, işsizlik, turizm… Bunları öğrenmek için milyonlarca lira harcamaya gerek yok. Biz bu sorunları öğrenmek için değil çözmek için buradayız. Yani Trabzon Kent Konseyi başta olmak üzere hiçbir konsey belediyenin onay makamı değildir. Biz de bu şekilde dikkat edeceğiz. Bu kent hepimizin ve hep beraber kalkındıracağız.”

Prof. Dr. Hasan Karal’ın yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: Bekir Aktürk, Ayşegül Akyüz, Ali Murat Aras, Muzaffer Aydın, Kemal Civelek, Kadem Çakıroğlu, Şevket Çelik, Coşkun Dilber, Muhammet Serhat Eroğlu, Gökhan Gedikli, Hasan Volkan Kantarcı, Mehmet Kara, Selahattin Özcan, Metin Serdar, Mustafa Kemal Şahin, Adnan Taç, Hakan Usta, Muzaffer Yıldız, Prof. Dr. Oktay Yıldız ve Elif Yükünç.

Murat Çavga’nın yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: Ayhan Taflan, Abdulkadir Emiroğlu, Ahsen Aydın, Bahar Kastan, Cemil Pehlevan, Dr. Mehmet Duman, Elif Öksüz, Ercan Şen, Özlem Uğurbaş Arslan, Hasan Fahri Akçay, Mustafa Pehlivan, Nilgün Karaçam, Prof. Dr. Coşkun Erüz, Rıdvan Olgun, Sadettin Okay, Serkan Türk, Şükran Üst, Tolga Sancak, Veysel Dilaveroğlu ve Yunus Kefelioğlu.

Muhabir: BİROL SANCAK