MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar'dan Trabzonspor Tesislerine Ziyaret: "Sporcularımız Emin Ellerde" MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar'dan Trabzonspor Tesislerine Ziyaret: "Sporcularımız Emin Ellerde"

Bu süreçte Kent Konseyi’nin kurumsallaşması noktasında çalışmalarımız oldu. Kent Konseyi’miz için mekan oluşturmak ve burayı vatandaşlarımızın uğrak noktası yapmak için mücadele verdik. Yürütme Kurulu Üyelerimiz ile rutin toplantılarımızı sürdürerek şehrimize katkı sunmaya çalıştık. Meclislerimiz daha önce birer kişi ile temsil ediliyordu, şimdi ise onar kişilik meclis yürütme kurullarımız görev yapıyor. Böylece ortak akıl daha çok ön plana çıktı. Meclislerimiz kendi kararlarını alarak Yürütme Kurulu’na taşımalarını sağladık. Böylece istişare kültürünü daha da öne çıkarttık,” dedi.

Veriye Dayalı Çalışıyoruz “Görev süremiz boyunca şehrimiz ile ilgili dokunuşlarda da fikirler beyan ettik. Turizm Eylem Planı bunlardan bir tanesi. Şehrimizin ulaşım sorununun çözülmesi noktasında da önerilerimizi ortaya koyduk. Bu konularda hazırladığımız raporları Büyükşehir Belediyemize teslim ettik. Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması konusunda da veriye dayalı çalışmalar gerçekleştirip, konunun muhatapları ile bunları paylaştık. Kent Konseyi olarak veriye dayalı çalışmayı tüm çalışmalarımızda ön planda tuttuk.”

Stratejik Plana Destek Amaçlı Raporlar Hazırladık “Stratejik Bütçe Çalışması gerçekleştirdik ve 2025-2029 yılları arasında belediyelerimizin stratejik plan hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçladık. İlimizde, ilçelerimizde ve mahallelerimizde çocukların, gençlerin, yetişkinlerin ve ev hanımlarının mahalleleri için, ilçeleri için ne istediğini ortaya koyan bir çalışma gerçekleştirdik. Eğitimli insanımız şehri için ne istiyor, eğitim düzeyine göre insanlarımızın ne gibi beklentileri var bunların araştırmasını ve raporlamasını ortaya koyduk. Yüz yüze görüşmelerle bunları gerçekleştirdik. Yaptığımız projelerin tümünü kendi imkânlarımızla veya hazırlamış olduğumuz proje desteği ile hayata geçirdik.”

Yeni Fikirlerimiz Var “Kent konseylerinin tanınırlığını daha ileriye taşımak, daha fazla insanı buraya çekip fikirlerini ortaya koymak adına çalışma sürdürmek amacındayız. Trabzon gerçekten güzel bir şehir. Trabzon eğitim şehridir, turizm şehridir, kültür şehridir, spor şehridir. İşte bütün bunların hepsini çok daha iyi bir noktaya taşımamız lazım. Bu şehirde insanların çok daha fazla zaman geçirip bu değerleri yaşamaları adına çalışmalar gerçekleştirmek arzusundayız. Dışarıdan gelen insanların ‘Ben bu şehirde yaşamak isterdim.’ demeleri için bir anlayış getirmemiz lazım. İşte bunun için yeni ve farklı fikirlerimiz var.”

Yapıyı Kollayıp Güçlendireceğiz “Yürütme Kurulumuz ile yaptığımız çalışmalar neticesinde arkadaşlarımız benimle birlikte göreve devam etme noktasında karar kıldılar. Kendileri ile uzun süredir görev yaptığımız arkadaşlarımızın bu kararı almaları açıkçası beni de mutlu etti. Yürütme Kurulumuza yeni katılacak arkadaşlarımız da muhakkak olacaktır. Bu yapıyı kollayıp güçlendirerek yola devam etmek istiyoruz. İnşallah bu konuda delegelerimiz de bize destek verir. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızın çok daha iyisini bundan sonrası için de sunma arzusundayız. Düşündüğümüz fikirleri şehrimiz için hep birlikte hayata geçirmek adına göreve yeniden talibiz.”

Muhabir: AYŞEN KARABİNA