"ACIMIZ TARİFSİZ" DİYEREK NARİN GÜRAN'I ANDI

Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ı anan Suiçmez, “Acımız tarifsiz. Bir çocuğumuzu daha koruyamamanın acısı, öfkesi ve utancı içerisindeyim” dedi. Çocukların güvenliğinin toplumun en büyük sorumluluğu olduğunu belirten Suiçmez, istismar ve ihmalin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı

2023’TE 66 BİN 138 CİNSEL İSTİSMAR DOSYASI AÇILDI

Suiçmez, Türkiye’de çocukların maruz kaldığı istismarın her geçen gün arttığını belirterek, “2023 yılında çocukların cinsel istismarı suç isnadıyla açılan soruşturma dosya sayısı 66 bin 138, mahkemelerdeki dava sayısı 14 bin 919, bu suçlardan mahkum olanların sayısı ise 7 bin 88’dir” dedi. 2015’ten itibaren çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarının iki katına çıktığını vurgulayan Suiçmez, toplumun bu soruna karşı sesini yükseltmesi gerektiğini dile getirdi.

"ÇOCUKLARA GÜVENLİ BİR GELECEK SUNMALIYIZ"

Çocukların korunması için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirten Suiçmez, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu acı hepimizin acısı. Düzenin değişmesi için elimizden geleni yapmaya, çocuklarımıza güvenli bir gelecek sunana kadar mücadele etmeye kararlıyız” diye konuştu.

Muhabir: AYŞE SANCAK