İYİ Parti İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan’dan Numan Kurtulmuş’a Sert Tepki İYİ Parti İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan’dan Numan Kurtulmuş’a Sert Tepki

Numan Kurtulmuş: “Devletin Milleti Olmaz”
Kurtulmuş, Anayasa’nın mevcut metinlerinin değişmesi gerektiğini savunarak, "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" ifadesini eleştirdi. Kurtulmuş, "Bu devletin aslı millettir. Devlet, milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Devletin ülkesi ve milleti olmaz. Anayasa, milletin gücü üzerine yükselen devlet anlayışıyla yeniden ele alınmalıdır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sibel Suiçmez: "Anayasa’nın İlk 3 Maddesi Tartışmaya Kapalıdır"
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Anayasa’nın ilk 3 maddesinin Cumhuriyet’in temel taşı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğu, Anayasa’nın 3. maddesi ile kesin bir dille ifade edilmiştir. Bu madde, 4. madde ile değiştirilmezlik güvencesine alınmıştır. TBMM dahil hiçbir devlet organı bu anayasal kimliği tartışmaya açamaz, değiştiremez."

Yavuz Aydın: "İlk 4 Madde Asla Değiştirilemez"
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ise, bu tartışmanın ülkeye gereksiz bir gündem oluşturduğunu belirtti.
“Anayasa tartışması, ülkemiz için suni bir gündemdir. Devletimize dil uzatmak için bile bu tartışmalar kullanılmakta. Bizler var oldukça, Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirmeye hiçbir zihniyetin gücü yetmeyecek" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Anayasa Tartışmaları Üzerine Tepkiler Artıyor
Trabzon milletvekilleri, Anayasa’nın temel ilkelerinin tartışmaya açılmasının tehlikeli sonuçlar doğuracağını belirterek, hükümeti ve meclisi sorumlu davranmaya çağırdı. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilemeyeceğine vurgu yaparak, bu maddelerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanağı olduğunu hatırlattılar.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN