Bütçede "Gelir ve Bağışlar" Yüksek Tutuldu
Bütçenin kabulünün ardından, AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz, bütçenin Ortahisar ve Trabzon için hayırlı olmasını dileyerek, bazı eksikliklere de dikkat çekti. Kavanoz, hizmet noktasında ve gelir-gider dengesinde eksiklikler olduğunu vurgularken, "Fen İşleri ve 18 uygulamaları açısından da bütçede eksiklikler görüyoruz" dedi. Seçim öncesi verilen sözlerin ilk yılda hayata geçirilemeyeceğini belirterek, projelere yeterli kaynak ayrılmadığını ifade etti. Ancak, bütçenin yine de hayırlı olmasını diledi.

"Güzel Şeyler Yapacağız" Vurgusu
MHP Grup Başkan Vekili Abdurrahman Kınalı, bütçenin hayırlı olmasını dileyerek, "Sıfırları bol olmuş!" şeklinde espri yaptı. İlerleyen dönemlerde daha büyük bütçelerle büyük projeler gerçekleştireceklerini ve birlikte güzel hizmetler yapacaklarını belirtti. Kınalı, bütçelerin önemli olmadığını, asıl önemli olanın doğru hizmet sunabilmek olduğunu ifade etti.

Ordu’da sikke ve tarihi objeler ele geçirildi Ordu’da sikke ve tarihi objeler ele geçirildi

Yüzde 60 Artış ve Borç Sıkıntıları
CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, önceki bütçeye göre yüzde 60’lık bir artış olduğunu belirtti. Zorlu, geçmişteki borç ve sıkıntılara dikkat çekerek, bütçe dengelemesi için birimlerden yüzde 10 kesinti yapıldığını söyledi. Pek çok projenin bu bütçeye dahil olduğunu, önümüzdeki yıllarda daha detaylı çalışarak verilen sözleri yerine getireceklerini ifade etti.

"Halkın Parası Bizlere Emanet"
Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bütçenin Trabzon halkının parası olduğunu vurguladı. Kaya, bu önemli kaynağın her kuruşunu doğru kullanma gayreti içinde olacaklarını belirterek, "Bu büyük kaynağı doğru kullanarak Trabzon’a kalıcı hizmetler bırakacağız" dedi. Kaya, her bir meclis üyesinin katkılarının çok değerli olduğunu ifade ederek, eleştirilerden faydalanarak güzel işler yapacaklarını belirtti.

Kaynak: 61saat