OTELLER BİRLİĞİ SUÇ DUYURUSUNU GÜNDEME GETİRDİ
Trabzon Oteller Birliği’nin düzenlediği “2024 Trabzon Turizmi” konulu basın toplantısında, Birlik Başkanı Mustafa Aksu, ruhsatsız işletmelere karşı yasal adımlar atılmadığını öne sürdü. Aksu, Ortahisar Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmayı değerlendirdiklerini ancak henüz bu yönde bir adım atmadıklarını belirtti.

ZABITA MÜDÜRÜ’NDEN SERT YANIT
Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Ernul Arslan, Oteller Birliği’nin suçlamalarına sert bir dille yanıt verdi:
“7460 sayılı yasa gereği 110 işletme Turizm Bakanlığı’na devredildi. Belediyemize bağlı 84 işletmeye yasal işlem uygulandı ve ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işletmeler kapatıldı. Yapılan tüm işlemler şeffaf bir şekilde Oteller Birliği ile paylaşılabilir” dedi.

“TURİZME HASSASİYETİMİZ TAMDIR”
Arslan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın kent turizmine olan hassasiyetini vurgulayarak, “Bu tür asılsız açıklamalar, gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir” ifadelerini kullandı.

TURİZMDE ŞEFFAFLIK MESAJI
Arslan, Oteller Birliği’nin dilekçelerine verilen yanıtların ve yapılan tüm işlemlerin şeffaflıkla paylaşılabileceğini belirtti. Ortahisar Belediyesi’nin, turizmi geliştirme noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

Trabzon’da turizm sektöründeki denetim ve düzenlemelerle ilgili tartışmaların ilerleyen günlerde nasıl bir gelişme göstereceği merak konusu.

Muhabir: BİROL SANCAK