TRABZON SAĞLIK TURİZMİ ARAP ÜLKELERİNDE TANITILDI
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, İstanbul’da gerçekleştirilen 23. Türk – Arap İş birliği Zirvesi ve 2. Sağlık Turizmi Fuarı’nda Arap ülkelerinden gelen sağlık turizmi sektörü temsilcilerine Trabzon’un sağlık turizmi potansiyelini anlattı. Zirvede, Trabzon Sağlık Turizmi Projesi’nin 6 dilde hazırlanan tanıtım filminin Arapça versiyonu gösterildi. Çelebi, sektörde Trabzon’un rolünü ve hedeflerini vurguladı.

SAĞLIK TURİZMİNDE KÜMELENME MODELİ
Çelebi, Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle başlattıkları sağlık turizmi kümelenme projesinin detaylarını aktardı. “Kümelenme kapsamında şehrimizdeki hastane, sağlık kuruluşu ve acenteleri bir araya getirdik. Gürcistan ve Azerbaycan gibi yakın coğrafyalarda yoğun çalışmalar gerçekleştirdik ve olumlu geri dönüşler aldık,” dedi. 2025 yılı hedefinin Orta Doğu pazarı olduğunun altını çizen Çelebi, Suudi Arabistan, Dubai, Katar ve Umman’daki fuarlara katılacaklarını belirtti.

Trabzon'da Turizm Zabıtasından Vatandaşlara Tam Destek! Trabzon'da Turizm Zabıtasından Vatandaşlara Tam Destek!

TRABZON’UN SAĞLIK POTANSİYELİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ
Çelebi, Trabzon’un hem sağlık altyapısı hem de doğal güzellikleriyle benzersiz bir şehir olduğunu vurguladı. “Trabzon, konaklama, ulaşım, sağlık tesisleri ve hekim kalitesi bakımından geniş olanaklara sahip bir şehir. Doğal güzelliklerimiz ve yaylalarımız adeta doğal tedavi bölgeleri gibi. Bu potansiyelimizi tanıtmak için yoğun şekilde çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.

ORTA DOĞU PAZARINA AÇILIM PLANI
Trabzon’a yaz aylarında günde ortalama 30 direkt uçak seferi düzenlendiğini hatırlatan Çelebi, bu durumun sağlık turizmi için büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Arap ülkelerindeki sağlık turizmi potansiyelini Trabzon’a çekmeyi amaçladıklarını belirterek, tüm katılımcıları Trabzon’un sağlık altyapısını görmeye davet etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU