Uluslararası İşbirliği Sağlık Turizmini Güçlendirecek

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, imzalanan protokolün şehirdeki sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve sağlık turizminin gelişmesi açısından büyük bir adım olduğunu belirtti. Başkan Genç, "Trabzon, Türkiye’nin önemli sağlık merkezlerinden biri haline gelmek için tüm olanaklarını seferber edecek" dedi.

Sağlık Teknolojileri ve Eğitim Önemli Başlıklar Arasında

Protokolde yer alan bir diğer önemli nokta ise ulusal ve uluslararası sağlık teknolojilerinin gelişimine katkı sağlamak ve bu süreçte sağlık profesyonellerinin eğitimlerine destek olmak. KTÜ Öğretim Görevlisi Şeyda Özgenç Yılmaz, bu işbirliğinin üniversiteler arası bilgi transferine olanak tanıdığını belirtti.

Dijital Sağlık ve İnovasyon

Sağlık hizmetlerinde dijitalleşmenin de protokolde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Salih Altınışık, “Dijital sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve inovatif çözümlerin sektöre entegre edilmesi, Trabzon’un sağlık turizmi vizyonuna büyük katkı sağlayacak" dedi.

Kantarcı: "Körfez Ülkelerinden Doğu Karadeniz'e Gelen Turistler Başka Ülkelere Yöneldi" Kantarcı: "Körfez Ülkelerinden Doğu Karadeniz'e Gelen Turistler Başka Ülkelere Yöneldi"

Sağlık Zirvesi Trabzon’da Gerçekleşecek

Protokol kapsamında, Trabzon’da gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Sağlık Zirvesi'nin yıl içerisinde yapılması planlanıyor. Zirve, sağlık profesyonellerini ve sağlık sektörünün önemli isimlerini Trabzon’da buluşturacak.

18 Ay Boyunca Geçerli Olacak

Protokol, imzalandığı tarihten itibaren 18 ay boyunca geçerliliğini koruyacak ve taraflar bu süre zarfında ortak projelere imza atacak.

Muhabir: AYŞE SANCAK