Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sezonu için sahneye koyacağı üç tiyatro gösterimi için oyuncu seçmeleri gerçekleştirdi. Trabzon’un kültür ve sanat hayatına canlılık kazandırmayı amaçlayan seçmelere, tiyatroya gönül vermiş birçok kişi katıldı. Seçmeler sonucunda, jüri tarafından seçilen 25 kişi Şehir Tiyatrosu kadrosuna dahil edildi ve yeni sezonda sahnelenecek iki yetişkin ve bir çocuk oyununda rol alacaklar.

Kültür ve Sanat Şehri Trabzon Canlanıyor


Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, bu sezon sahneye koyacağı oyunlarla Trabzon’un kültürel hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen seçmelere tiyatroseverlerin ilgisi yoğundu. Seçmelerde başarı gösteren oyuncular, sezon boyunca sahnelenecek oyunlarda performanslarını sergileyecek.

Seçmelerde Deneyimli Jüri Üyeleri Görev Aldı
Oyuncu seçmelerinin jürisinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Yurtsever, Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Nuri Nalbantoğlu, Trabzon Devlet Tiyatrosu İl Müdürü Ahmet Uzuner, Devlet Tiyatrosu oyuncuları Ceyhun Gen ve Mahir Elvan yer aldı. Jüri, seçmelere katılan adayların yeteneklerini değerlendirerek 2024-2025 sezonunda sahneye çıkacak isimleri belirledi.

Performanslarını Sergileyecekler
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Trabzon’un kültürel hayatına katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir Tiyatromuzda düzenlenen oyuncu seçmelerine gösterilen yoğun ilgi bizi memnun etti. Seçilen oyuncu adayları, Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek üç oyunda rol alacak. Amacımız, tiyatroyu şehrimizin kültürel yaşantısına daha da kazandırmak ve tiyatroseverleri yeni yeteneklerle buluşturmak. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Tiyatroseverler Sezonu Sabırsızlıkla Bekliyor

Büyükşehir’den İlçelere Eğitim Desteği Büyükşehir’den İlçelere Eğitim Desteği


Seçmelerde başarı gösteren oyuncular, sahneye çıkmak için sabırsızlanırken, Trabzon halkı da yeni sezon oyunlarını büyük bir heyecanla bekliyor. Şehir Tiyatrosu, bu sezon da hem yetişkinler hem de çocuklar için sahneleyeceği oyunlarla kültür ve sanat dolu bir yıl geçirmeyi hedefliyor.

Trabzon’un Kültürel Kalbi Atmaya Devam Ediyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, şehrin kültür-sanat hayatını canlandırmaya devam ediyor. Seçilen oyuncular, şehrin tiyatro sahnesine yeni bir soluk getirirken, Trabzon halkını sanatla buluşturmayı sürdürecek.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA