Sürmene Belediyesi 8 Araç ve İş Makinesini İhaleyle Satışa Çıkardı Sürmene Belediyesi 8 Araç ve İş Makinesini İhaleyle Satışa Çıkardı

ŞİNİK OSB’DE İLK ADIM: İSABELLA ÜZÜMÜ BAHÇELERİ

Şinik OSB’de gerçekleştirilecek proje, sağlık koruma bantlarında uygun alanlarda tarımsal üretimi artırmayı hedefliyor. Protokol kapsamında, Şinik OSB’nin 22 dekarında İsabella Üzümü yetiştirilecek. Projenin başarılı olması halinde, diğer OSB’lere de yayılması ve meyve çeşitliliğinin artırılması planlanıyor. İmza törenine TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ve diğer yetkililer katıldı.

TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEŞİL DÖNÜŞÜM VURGUSU

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bu proje ile OSB’lerin yeşil dönüşüm sürecine katkıda bulunulacağını belirterek, “İsabella Üzümü gibi katma değerli ürünlerin üretimini destekleyeceğiz. Şinik OSB’de başlatılan bu uygulama, meyve çeşitliliğini artırarak diğer OSB’lere örnek teşkil edecek” dedi.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ise projenin ulusal tarım politikaları çerçevesinde atıl alanların tarıma kazandırılması hedefinin bir parçası olduğunu ifade etti. Kaplan, “DOKAP desteğiyle gerçekleştirilecek bu projeden kısa sürede olumlu sonuçlar almayı umuyoruz. Bu girişim, hem şehir hem de ülke genelinde tarımsal üretimi artırma ve sürdürülebilir yeşil dönüşümü destekleme açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA