ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OLMAK: FIRSATLAR VE ZORLUKLAR

Trabzon’da 3 İlçe 30 Mahallede Elektrik Kesintisi! Vatandaşlar Ne Yapacak? Trabzon’da 3 İlçe 30 Mahallede Elektrik Kesintisi! Vatandaşlar Ne Yapacak?

Konferansta, uluslararası öğrenci olmanın sunduğu fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar detaylı bir şekilde ele alındı. Gökhan Bay, günümüz dünyasında uluslararası öğrencilerin karşılaştığı çeşitli sorunlara dikkat çekerek, dünya genelinde 5 milyondan fazla uluslararası öğrenci bulunduğunu ve bu sayının her yıl yüzde 6 oranında arttığını belirtti.

DİL ÖĞRENME GÜÇLÜKLERİ VE EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ

Bay, uluslararası öğrencilerin yüzde 60’ından fazlasının eğitim aldıkları ülkenin dilini öğrenmekte güçlük çektiğini vurguladı. Türkiye’de ise 336 bin 66 uluslararası öğrenci bulunduğunu belirten Bay, bu öğrencilerin 142 bin 290’ının kız, 194 bin 76’sının ise erkek olduğunu ifade etti.

KÜRESEL EĞİTİM FIRSATLARI

Konferansa katılan öğrenciler, global eğitim fırsatları ve uluslararası öğrenci olmanın getirdiği avantajlar hakkında geniş bilgi edinme şansı buldu. Bu etkinlik, uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal hayatlarında karşılaştıkları engelleri aşmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlendi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA