ATDF Genel Başkan Yardımcısı Metin Töman, proje ile ilgili bilgilendirme yaparak, “Projenin genel amacı; Karadeniz bölgesinde bulunan kamu, sektör, özel sektör ve akademiden sağlık yöneticileriyle sektöre ürün ve hizmet sağlayan tüm firma yetkililerini, ulusal ve uluslararası önemli  aktörlerini bir araya getiren ve sağlık alanında inovatif çözümlere katkı sağlamayı hedefleyen bir  etkinliktir” dedi.

Aktürk’ten Kongre Öncesi Şifreli Gönderme: "Kusur Arayanlar Var!" Aktürk’ten Kongre Öncesi Şifreli Gönderme: "Kusur Arayanlar Var!"


İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENECEK
Töman, şöyle devam etti: “Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka Bölgede var olan sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılarak, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması teknik bilgi düzeyinin ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.  3 gün sürecek Uluslararası Sağlık Zirvesi’nde Sağlık ve Sağlık Teknolojileri konularında B2B, B2C  tanışma ve iş birlikleri, paneller, workshop ve akademik oturumlar yer alacaktır. Sağlık turizmi  açısından projenin sürdürülebilirliği noktasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Farabi Hastanesi ile Avrupa Bölgesindeki sağlık  hizmetleri personellerinin, kurum ve kuruluşların mesleki eğitim ve personel hareketliliğini sağlanmasını amaçlanmaktadır. Kurumlar arası Mesleki Eğitimler ve Personel hareketliliği bağlamında ikili ülkeler arasında iş birliklerini güçlendirecektir.”


TRABZON İVME KAZANACAK
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, “İş birliği protokolümüzü imzaladık. Hayırlı ve uğurlu olsun. Sağlık turizmi kapsamında bundan önceki yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde 21-23 Kasım tarihinde ilimizde gerçekleştirilecek zirve kentimiz için büyük anlam kazandırıyor. Sağlık sistemi alt yapımız da hazır. Trabzon için büyük bir şans. Sağlık turizminde Trabzon iddialı bir kent. Bunun ilk adımı ise Tiflis-Trabzon arasında 14 Ekim’de başlayacak uçak seferleri olacak. Sağlık turizmi ile kentimiz büyük ivme kazanacak” ifadesine yer verdi. 


HEDEF 12 AY
Erdoğan, hedeflerinin 12 ay turizm 4 mevsim turizm olduğunu ifade ederek, “Trabzon’da göreve başladığım 2022 yılında kentin turizm ile ilgili potansiyelini gördüm. Trabzon’da her mevsim turizm yapılabilir. Bu ivme için de adımlar atılıyor. Sağlık turizminin başlaması, kentin turizminde yeni destinasyon alanlarının oluşması ile 3 aya sıkışmış sezon olmayacak. 12 ay kentte turizm olacak. Valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz ile çalışmalar devam ediyor. Hıdırnebi yaylamızda yeni destinasyon alanımız bir turizm yatırımcısına tahsis edildi. Oraya 5 yıldızlı büyük bir otel ve kapsamlı bir turizm yatırımı olacak. Trabzon turizmde hak ettiği payı alacak” diye konuştu. Protokol imza törenine ATDF Genel Başkan Yardımcısı Metin Töman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ile Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Akademisyenler Başkanı, KTÜ Öğretim Görevlisi Sn. Şeyda Özgenç Yılmaz katıldı.

Muhabir: AYŞE SANCAK