Trabzon Üniversitesi, eğitim altyapısını genişletmeye devam ediyor. Üniversite bünyesinde yeni bir Hukuk Fakültesi inşaatı başlatıldı. Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, iki ay önce temeli atılan fakültenin planlanan süreden önce tamamlanabileceğini ifade etti.

Hukuk Fakültesi Öğrencilerine Modern Tesisler

Trabzon'da Elektrik Kesintisi: Hangi Mahallelerde Elektrikler Kesilecek? Trabzon'da Elektrik Kesintisi: Hangi Mahallelerde Elektrikler Kesilecek?

Rektör Aşıkkutlu, inşaatın tamamlanmasıyla birlikte önemli bir eksikliğin giderileceğini vurguladı. "Şu anda Hukuk Fakültemiz Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kampüsü içinde hizmet veriyor. Yeni bina bittiğinde, fakültemizi buraya taşıyacağız. Hukuk fakültelerine özgü amfi sistemine göre tasarlanan binamız, hem öğrencilerimize hem de ihtiyaca göre diğer birimlere hizmet verecek" dedi.

Fakülte 2 Yıl İçinde Tamamlanacak

Rektör Aşıkkutlu, fakültenin 2 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını, ancak bu sürecin daha kısa sürede de bitebileceğini belirtti. Yeni fakülte binası, hem akademik hem de öğrenci sayısı açısından üniversiteye büyük katkı sağlayacak.

Kaynak: 61 SAAT