Kıyı ve Yüksek Kesimlerde Risk Artıyor

Özellikle Trabzon’un kıyı bölgelerinde ve yüksek kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar, şehir genelinde ulaşımda aksamalara yol açabilir. Denizde ve karada ulaşımın olumsuz etkilenmesi, niteliksiz malzemelerle yapılmış dolgu alanlarında çökme ve taşkın risklerini artırmaktadır. Bu nedenle, özellikle kıyı kesimlerinde ve yüksek yerlerde yaşayanların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Valilikten Önemli Tavsiyeler

Trabzon Valiliği, vatandaşların sel ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli olmalarını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve özellikle dere yataklarına ile heyelan riski taşıyan bölgelerden uzak durmalarını önerdi. Yağışların kuvvetli olması nedeniyle olası su baskınlarına karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Meteoroloji'den Gelen Uyarılar

Trabzon’da Feci Kaza: Trafik Kilitlendi Trabzon’da Feci Kaza: Trafik Kilitlendi

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, 1 Ekim 2024 tarihinin 12:00 ile 23:59 saatleri arasında Trabzon'da beklenen kuvvetli yağışların 21-50 kg/m² aralığında olacağı öngörülmektedir. Bu süre zarfında ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklerin yüksek olduğu ifade edildi.

Trabzon Valiliği, şehirde yaşayan herkesi, uyarıları dikkate almaya ve güvenli bölgelerde kalmaya davet etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY