Yaylacılardan Şahin Nakaş, bu hazırlıkların kışın hayvanlar için büyük önem taşıdığını belirterek, "Kışlık otları biçip kurutuyoruz, yaylada olmak harika. Burada çalışarak çayırları balya haline getirip köylerimize götürüyoruz," dedi.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Yaylada çalışanlardan Ayşe Nakaş ise, yayla yaşamının zorluklarını vurgulayarak, "Çayır biçiyoruz, hayvanlarımızın kışın yiyeceği otları hazırlıyoruz. Yaylanın işleri bu şekilde," diye konuştu.

Doğal otların hayvanların ürünlerine olan katkısını vurgulayan Kezban Öksüz ise, "Bu otlar çok doğal ve inekler bu otları yediğinde sütü, yağı, yoğurdu ve peyniri çok daha kaliteli oluyor. Burada zahmet çekiyoruz ama buna değiyor," ifadelerini kullandı. Ömer Değirmenci ise yaylacılığın zorluğunu şu sözlerle özetledi: "Buranın otunun verimi yüksek, hayvandan ürettiğimiz ürünler çok daha kaliteli oluyor. Ancak bu işler insan gücüyle yapılıyor, her şey el emeği."


 

Kaynak: İHA