En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Akçaabat'tan Yomra Merkeze uzanan bu sistem, Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, otogar ve Havalimanı gibi önemli noktalara hizmet verecek ve 56 istasyon içerecek. Proje, Trabzon'daki yaklaşık 824 bin nüfus içinde özellikle 500 bin kişilik bir kitleye doğrudan hizmet edecek.

Bakan Uraloğlu ayrıca, Trabzon Havalimanı'ndaki artan yolcu trafiğiyle ilgili de bilgi verdi. 2023 yılında yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet veren havalimanı, bu yılın ilk altı ayında 1,5 milyon yolcuyu ağırladı. Artan ihtiyaçları karşılamak için mevcut havalimanının iyileştirildiğini ve yeni bir havalimanı için çalışmalara başlandığını belirtti. Ayrıca, yeni dış hatlar yolcu terminaline bağlantı yolu yapımı ve CIP hizmetlerinin açılacağını ifade etti. Bu projeler, özellikle yaz aylarında artan turizm ve trafik yoğunluğunu rahatlatacak önemli adımlar olarak öne çıkıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK/Elif Ertop/Ebru Yavuzcan/Serap Bereketoğlu