Bakan Uraloğlu, mevcut Trabzon Havalimanı’nın pist uzunluğunun 2640 metre olduğunu belirterek, bu uzunluğun ilerleyen süreçte yetersiz kalabileceğini ifade etti. Bu nedenle, yeni havalimanının mevcut yerinden biraz daha kuzeye inşa edilmesinin planlandığını açıkladı. Uraloğlu, doğu ve batı yönlerinde longozların bulunduğunu, bu nedenle bu bölgelere genişlemenin mümkün olmadığını, coğrafyanın izin verdiği ölçüde kuzeye doğru gelişim yapabileceklerini belirtti.

Yeni havalimanı için çalışmaların başladığını söyleyen Uraloğlu, "Sahada gerekli tespitleri yaparak ilgili tüm taraflarla görüşüp projemizi şekillendireceğiz. Projenin kesinleşmesi sonrası ihale sürecini de başlatacağız," dedi.

Bayburt İl Özel İdare Binasını Su Bastı: “Yakında Burada Balık Çıkacak” Bayburt İl Özel İdare Binasını Su Bastı: “Yakında Burada Balık Çıkacak”

Trabzon’a kazandırılacak bu yeni havalimanı, şehrin ulusal ve uluslararası havacılık kapasitesini artıracak önemli bir adım olarak görülüyor. Bu proje, Trabzon’un turizm ve ticaret potansiyelini daha da güçlendirecek.

Muhabir: AYŞE SANCAK -RAZİYE KOÇ-SELİN AVCI