Üst Minik Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Trabzonlu Sporcular Madalyaları Topladı Üst Minik Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Trabzonlu Sporcular Madalyaları Topladı

Her Çocuğumuz Sporla Buluşmalı

Bu branşa olan ilgi giderek artarken, özellikle kız sporcularının katılımının çok olması dikkat çekti. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Tek arzumuz ve çabamız her çocuğumuzun sporla buluşması. Trabzon bu konuda önde gelen illerden biri” dedi.

Başarılı Bir Nesil

Türkiye Tekvando Federasyonu Kuşak Terfi Sınavı, Beşirli Spor Kompleksi’nde yapıldı. Beyaz, sarı, yeşil, mavi, kırmızı, kırmızı-siyah kuşak sınava giren sporculardan 78’i başarılı olarak bir üst kuşağa geçti. Sınavı izleyen Müdür Arıcıoğlu, genç sporcuların yeteneklerini hayranlıkla izlediğini ifade ederek, “Çok başarılı bir nesil geliyor. Hepsini kutluyorum, onları sporla buluşturan herkese teşekkür ediyorum. Anne babaların duyarlılığının artması çok sevindirici” diye konuştu.

Tesisler Cıvıl Cıvıl

Trabzon’un gerçek bir spor kenti olduğunu ifade eden İl Müdürü Arıcıoğlu, “Ülkemizin en modern tesisleri burada, her branşta çok sayıda antrenörümüz var. En önemlisi, bu tesisler her zaman cıvıl cıvıl. Çocuklar spor yapmayı seviyor, istiyor, aileleri de onları sürekli destekliyor. Onlarca branşta yapılan turnuvalara on binlerce çocuğumuz, gencimiz katılıyor. Biz de Bakanlığımızın verdiği büyük destekle onlara her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

En İyi Aktivite

Müdür Arıcıoğlu, “Çocuklarımızın, özellikle de kızlarımızın salonları doldurması bizi ayrıca mutlu ediyor. Şu anda yaz okulları açıldı. Çocuklarımızın yaz tatilini değerlendirebilecekleri en iyi aktivite olduğunu düşündüğümüz yaz okullarında çok sayıda branşta spor öğrenme fırsatı buluyorlar. Hem stres atıyor, hem de hareketsiz yaşamdan uzak duruyor. İçlerinden spora yatkın olanlar da, tekvando kuşak sınavında olduğu gibi kendilerini bu alanda ileriye taşıyabiliyorlar” dedi.

Çok Faydası Var

Kişinin kendini savunma yeteneklerini artıran tekvandonun, sporcuların sadece fiziksel gelişimini sağlamakla kalmadığını ifade eden Antrenör Ertan Şanlı, “Tekvando aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da birçok avantaj sunar. Gençlerin özgüvenini artıran ve sosyalleşmelerine yardımcı olan tekvando, ders çalışmada yaşadıkları odaklanma sorununu da giderir, disiplin sağlar” diye konuştu. Antrenör Şanlı, Trabzon’da tekvandoya büyük ilgi olduğunu belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN