TOKİ’nin Trabzon Bahçecik konut kurası çekilişi sonuçlandı TOKİ’nin Trabzon Bahçecik konut kurası çekilişi sonuçlandı

FARKINDALIĞINIZ OLSUN
Uysal, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından beri meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim ayı, ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’ olarak belirlenmiştir. Bu farkındalığın ve bilinçlenmenin sembolü olarak da pembe kurdele yaygınlaştırılmıştır” diye konuştu.

TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK
Uysal, “Meme kanseri erken teşhis edildiğinde artık günümüzde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Meme kanseri sadece kadınlarda değil, erkeklerde de görülebilmektedir. Meme kanserinden değil, esas geç kalınmasından korkulmalıdır. Of Devlet Hastanesi olarak, Genel Cerrahi Polikliniklerimize başvuran hastalarımıza meme kanseri bilgilendirmeleri yanında, muayene, tetkik (mamografi, meme USG vb.) ve gerektiğinde tedavi amaçlı cerrahi işlemler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

HASTALAR YÖNLENDİRİLİYOR
Uysal, “Aile hekimleri tarafından tarama amaçlı hastanemize mamografi çekilmesi için 40 yaşın üzerindeki kadın vatandaşlarımız da yönlendirilmektedir. Sağlık Bakanlığımızın ortak entegre sistemi ile mamografiler aynı gün çekilip, raporları kısa sürede aile hekimlerine ulaşmakta ve sonuçlara göre vatandaşlarımız bilgilendirilip gerektiğinde Genel Cerrahi Polikliniklerine yönlendirilmektedir” şeklinde sözlerine ekledi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU