Boncuk'un Vefası ve Japonya'daki Belgesel

Cemal Şentürk, 14 Ocak 2021'de hastaneye kaldırıldığında, 'Boncuk' sahibiyle birlikte ambulansa binmiş, Şentürk'ün hastaneye sevk edilmesinin ardından onu yalnız bırakmayarak 5 gün hastane kapısının önünde beklemişti. Boncuk'un bu sadık bekleyişi, Japonya başta olmak üzere dünya basınında büyük yankı uyandırmış, Hachiko'nun ünlü vefalı köpeğiyle kıyaslanmıştı.

Japonya’daki belgesel çekimlerinde, Cemal Şentürk’ün hikayesi başkası tarafından canlandırılmış ve bu dokunaklı öykü, birçok ülkede izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştı.

Cemal Şentürk: "Boncuk Benden Hiç Ayrılmaz"

Samsun'da Pet Shopa Silahlı Saldırı: Olayın Ardında Bıçaklı Kavga Samsun'da Pet Shopa Silahlı Saldırı: Olayın Ardında Bıçaklı Kavga

Cemal Şentürk, hastanede tedavi gördüğü sırada Boncuk’un, hastane önünden ayrılmadığını ve bir gün bile olsun sahibinden uzaklaşmadığını anlattı. Şentürk, “Boncuk hala benimle. Hastanede odama çıkıp beni buldu. Herkes onu tanıyor ve çok seviyor” diyerek köpeğinin sadakatine dikkat çekti.

Japonya'dan İlgi: "Boncuk Hayatta mı?"

Şentürk’ün kızı Aynur Egeli, belgeselin Japonya’da büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Ara sıra bizi arıyorlar ve ‘Boncuk hayatta mı?’ diye soruyorlar. Japonya’da yapacakları film çekimleri için de Trabzon’a gelip, Boncuk’un hayatını filme çekmeyi planlıyorlar” dedi.

Boncuk’un dünyada ilgi gören vefalı hikayesi, Hachiko’nun izinden giden sadık köpeklerin ve hayvan-insan bağlarının ne kadar güçlü olabileceğini bir kez daha gösterdi.

Trabzon, Boncuk'un sadakatini ve hikayesini bir kez daha dünyaya duyurmanın gururunu yaşıyor.

Kaynak: DHA