Etkinlik, savaşların sona ermesi ve barışın önemini vurgulamak amacıyla bir araya gelen çocuklar tarafından düzenlendi. Trabzon'un kalabalık caddelerinden biri olan Maraş Caddesi’nde toplanan çocuklar ve aileleri, savaşa karşı güçlü bir mesaj verdi.


Feride Nisa’nın Duygusal Konuşması Kalplere Dokundu

Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri, küçük katılımcılardan Feride Nisa Öztürk’ün yaptığı etkileyici konuşma oldu. Feride Nisa, savaşların çocukların hayatındaki yıkıcı etkilerini anlattığı metni okurken, katılımcıların duygusal anlar yaşamasına sebep oldu.

"Biz çocuklar, oyuncakları severiz, dondurmaları severiz, koşmayı ve oynamayı severiz. Ama en çok da arkadaşlarımızı ve onlarla kahkahalarla gülmeyi severiz," sözleriyle başlayan metin, savaştan etkilenen çocukların duygularını dile getirdi. Feride Nisa, Gazze’den Fatma, Ukrayna’dan Anastasiya, Suriye’den Mahmud ve Doğu Türkistan’dan Aybüke’nin hikayelerini anlatarak, savaştan mağdur olan çocukların sesi oldu.

Gümüşhaneli Yoğun Bakım Hemşiresi Zeynep Çakır Hayatını Kaybetti: Tedaviye Cevap Veremedi Gümüşhaneli Yoğun Bakım Hemşiresi Zeynep Çakır Hayatını Kaybetti: Tedaviye Cevap Veremedi

Büyük Barış Çağrısı: "Savaşlar Dursun, Çocuklar Gülsün"

Feride Nisa’nın konuşmasının sonunda yer alan, "Artık ‘Dünya Durmasın, Savaşlar Dursun!’ Bırakın, çocuklar parklarda oynasın, annelerimiz gözyaşları yerine gökyüzünde uçurtmaları izlesin," sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı. Barış dolu bir dünya hayaliyle yürüyen çocuklar, savaşların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN