Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Sun Express Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, TTSO Meclis Üyesi Barış Çuvalcı, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Çelebi Hava Servisi Trabzon İstasyon Müdürü İlker Durmuş, Çelebi Hava Servisi yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı.

ÇELEBİ: YENİ COĞRAFYALARLA TURİZM VE TİCARET, DİREKT UÇUŞLARLA DAHA HIZLI GELİŞECEK

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Bakü ile direkt uçuşların 2 yıldır verimli şekilde sürdüğünü, Tiflis uçuşlarının 14 Ekim'de başlayacağını ifade ederek, "Zaten yoğun bir trafik olan Körfez ülkelerinden yeni uçuşlar koyulabilir. Trabzon'dan ilk etapta Erbil'e ve şehrimize büyük talep olacağına inandığımız Kuzey Afrika ülkelerine uçuşlar yararlı ve verimli olacaktır. Ayrıca Karadeniz bölgesinden çok sayıda kişinin yaşadığı Lefkoşa hattı da talep edilen destinasyonlar arasında. Ürdün ve Umman'dan da seferlerin koyulmasının yararlı olacağına inanıyoruz. Ayrıca Trabzon'dan yoğun şekilde talep olan Edremit, Bodrum ve Dalaman'a direkt uçuşlar da verimli olacaktır. Önemli olan kısa yoldan bağlantı kurmak. O zaman ticaret de gelişiyor turizm de gelişiyor. Kısa zamanda bu saydığımız hatlar faaliyete geçecektir" dedi.

Kamu emekçileri ve asgari ücretliler, düşük ücret politikalarına karşı ayakta Kamu emekçileri ve asgari ücretliler, düşük ücret politikalarına karşı ayakta

Sun Express Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu ise Trabzon'un önem verdikleri uçuş noktalarından biri olduğunu ifade ederek, "Ürdün direkt seferleri düşünüyoruz. Erkut başkanımızın bahsettiği destinasyonlarla ilgili de çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 2032'ye kadar 166 uçaklık bir filoya ulaşmayı planlıyoruz. Bu nedenle her yıl yeni destinasyonlar açacağız. Trabzon'dan birçok noktaya uçuşlarımız var. Yeni yurtiçi ve yurt dışı noktalarla Trabzon'a uçuş sayımızı artırmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK