Türk Büro-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Faruk Ünlü: "112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanlarının Sorunlarına Çözüm Bulunmalı" Türk Büro-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Faruk Ünlü: "112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanlarının Sorunlarına Çözüm Bulunmalı"

İşbirliği yapılan Akçaabat Ziraat Odası ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin maddi desteğiyle hayata geçirilen toplantıların açılışına TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Hasan Sabır, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Kenevir Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Kibar Ak ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, ülkede 740 bin hektarlık alanda fındık üretildiğini ve yılda 2 milyar doların üzerinde net döviz kazanıldığını belirtti. Ancak, üretim miktarı ve döviz kazancının yetersiz olduğunu vurgulayan Ergan, 20 yıl önce başlatılan projelerle fındık verim ve kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ergan, yaşlanan bahçelerin yenilenmesi ve üretim miktarının artırılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda hastalık ve zararlılarla mücadeleye de önem verdiklerini dile getirdi.

Toplantıda zararlılar ve mücadele yöntemleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kibar Ak, kahverengi kokarcanın fındık bahçelerine yönelik tehdidinin ciddiyetine dikkat çekerek, toplu bir mücadele gerektiğini vurguladı. TTB tarafından sağlanan maddi destek ve ilaçlarla ilgili bilgi verilirken, ilaçlamada kullanılacak makinenin Akçaabat Ziraat Odası'na ücretsiz olarak sağlandığı belirtildi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak