Platform adına basın açıklamasını KESK Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci yaptı. İkinci, ülkedeki ekonomik sorunlara dikkat çekerek, "Biz yoksullaşmıyor, yoksullaştırılıyoruz" dedi ve ekonomik politikaların halkı bilinçli olarak fakirleştirdiğini savundu.

TÜİK'in Rakamlarına Tepki

UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı

Muhammet İkinci, TÜİK'in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Örnek olarak, Trabzon'da ev kirasının 5.845 lira, uzman doktor muayene ücretinin 33,69 lira, üniversite öğrencisi yurt ücretinin 457 lira ve ekmek arası döner fiyatının 77,22 lira olarak açıklandığını söyledi. İkinci, bu rakamların halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını ve TÜİK'in yoksulluğu gizlemeye çalıştığını vurguladı.

Talepler

Gerçekleştirilen protestoda, Muhammet İkinci taleplerini dile getirdi:

Emeklilerin hak aylıklarına zam yapılması ve sağlık payı kesintilerinin kaldırılması.
Emekli maaşlarının hesaplanmasında 2008 öncesine dönülmesi.
Kamu emekçisi maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması.
Vergi adaletinin sağlanması, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması.
Servet vergisinin getirilmesi ve dolaylı vergilerin düşürülmesi.
İkinci, "Bizim saraylarda dünyalıklar kadar paralarda gözümüz yok. Bizim yalnızca insan onurunu koruyacak, insanca yaşanacak bir ücrete ihtiyacımız var" dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN