Vali Yıldırım’ın Esnaf Ziyaretleri Takdir Topluyor
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, her pazartesi günü ilk mesai gününe valilik çevresindeki esnafı ziyaret ederek başlıyor. Esnafa “Hayırlı işler” dileyen Vali Yıldırım, bir süre çevre esnafıyla sohbet edip çay içtikten sonra makamına geçiyor. Bu ziyaretler, esnaf tarafından büyük takdir topluyor.

100. Yıl Coşkusu 100. Yıl Coşkusu



Destekleme Kurslarında Yanlış Anlaşılma Giderildi
Trabzon’da her yıl düzenlenen ve öğrencilere katkı sağlayan üniversite destekleme kurslarının, üç yıl boyunca belediyeler tarafından düzenlenmeyeceği açıklandı. Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce destek verdiği bu kurslarda, kitap ücretlerinin artık alınacağı duyulunca vatandaşlar, ücretin belediye tarafından talep edildiğini düşündü. Ancak kursların İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi paydaşlığında düzenlendiği ve belediye ile bir ilgisinin olmadığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in öğrencilere olan desteğinin süreceği vurgulandı.


Cezaevi’nden Trabzonspor’a Destek Mektubu
Trabzon E Tipi Cezaevi’nde kalan mahkumlar, Trabzonspor’u yakından takip ediyor. Köprübaşılı Ahmet Göksal, TAKA Gazetesine yazdığı mektupta, “Cezaevleri doldu, taşıyor. Bunca sıkıntının arasında bir sıkıntımız da Trabzonspor. İnşallah yeni hoca ile birlikte mutlu olacağımız günler yakın.” ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Belediyesi’nden MasterChef Açıklaması
Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle çekilen MasterChef Programında menüde Akçaabat Köftenin bulunmaması eleştirilere neden oldu. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, köftecilerle yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirterek, programın sponsor desteğiyle çekildiğini ve belediyeden para çıkmadığını açıkladı.

AK Parti’den Ayasofya Tepkisi
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, MasterChef Türkiye programında Trabzon Ayasofya Camii’nin “müze” olarak anılmasına sert tepki gösterdi. Çebi, Ayasofya’nın şehrin fethinin sembolü olduğunu ve müze olarak nitelendirilmesinin inançlara saygısızlık olduğunu belirtti.

Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk: “Yapacak İşimiz Çok”
Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, ilçedeki yol çalışmalarını yerinde inceledi. Çelenk, “Yapacak işimiz çok. Durmak bize yakışmaz.” diyerek çalışmaların hızla devam edeceğini belirtti.

BBP Lideri Mustafa Destici Trabzon’da Sessiz Sedasız Ziyaret Gerçekleştirdi
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon’a sessiz sedasız bir ziyaret gerçekleştirdi. Destici, kentteki teşkilat çalışmalarına katılırken, basına herhangi bir bilgi verilmedi.

İYİ Parti’den Arıcılara Destek Çağrısı
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan, Trabzon’da üretim yapan balcıların sahipsiz bırakıldığını belirterek, “Trabzon’da 3 bin arıcı var ve yılda 2000 ton bal üretiliyor. Bal üreticileri AK Parti iktidarı tarafından yalnız bırakıldı.” dedi.

Trabzon’un gündeminde birçok farklı konuda sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ