Trabzon'da "Uluslararası Sağlık Zirvesi" İstişare Toplantısı Trabzon'da "Uluslararası Sağlık Zirvesi" İstişare Toplantısı

Başkan Genç, afet sonrası yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Allah beterinden saklasın, bir afetle karşı karşıya kaldık. Bölgemizin böyle bir riski var. Çalışmaları yerinde görmek istedik. Hep birlikte yaraları sarmak için büyük bir gayretin içerisindeyiz. Devletimiz güçlüdür; imkanımız ve kabiliyetimiz var” dedi.


İşbirliği ile Çalışmalar Devam Ediyor
Başkan Genç, ilçede ciddi hasarların oluştuğunu ve bir can kaybının yaşandığını belirterek, “Bir canımız gitti, çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Can dışında olan bütün hasarları giderebiliriz. Valiliğimizin bünyesinde Büyükşehir Belediyemiz, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ve ilçe belediyeleri ile birlikte büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. AFAD, tespitleri yapıyor ve bu süreçte biz de gereken çalışmaları yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.


“Devletimiz arkamızda. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımız yanımızda. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'nun sizlere selamı var. Bakanımız ile Ankara’da bir toplantı yaptık. Yapabildiğimiz bütün işleri yapıyoruz. Yapamayacağımız işler için destek alacağız. AFAD’ın koordinasyonunda yapılan tespitleri, Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Her zaman yanınızdayız, dertlerinizle dertleneceğiz. Bunun için buradayız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”


Bu açıklamalar, Trabzon'un afet sonrası yeniden inşa sürecindeki kararlılığını ve devletin sağladığı desteği vurgularken, halkın yanında olma taahhüdünü de ortaya koydu.

Muhabir: AYŞE SANCAK