Başkan Kaya, mahalle ziyaretleri ve seçim sürecinde halkın sıklıkla şikayet ettiği kanalizasyon sorununu gündeme getirerek, çözüm talebinde bulundu. Köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki kanalizasyon atıklarının çevre kirliliği oluşturduğunu ve su kaynaklarını kirlettiğini vurguladı. Başkan Kaya'nın bu talebine yanıt veren Başkan Genç, sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için bir planlama yapılacağını belirtti.

Toplantıda ayrıca Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da çeşitli konuları gündeme getirerek, Yeni Mahalle sahilindeki ana isale hattının yenilenmesi gerektiğini ve su faturalarındaki yüksek bedellerin düşürülmesi talebini dile getirdi. Başkan Genç, bu konularla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılacağını ve çözüm yollarının aranacağını ifade etti.

TİSKİ Genel Kurulu'nda ayrıca atık toplama bedelleri ve su faturalarındaki zamların nasıl uygulanacağı konuları da tartışıldı. Başkan Genç, ilçe belediyelerine atık toplama bedellerinin devredileceğini ve su faturalarındaki zamların belirlenmesi için 30 büyükşehirdeki uygulamaların inceleneceğini açıkladı.

Toplantıda ayrıca ihtisas komisyonları oluşturuldu, denetçi raporu okundu ve 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporu'nun yarın görüşülmek üzere gündemde bırakılmasına karar verildi. TİSKİ Genel Kurulu'nun yarın yapılacak oturumla tamamlanması planlanıyor.


 

Muhabir: BİROL SANCAK