KIRMIZI KART PLANLARI BOZDU

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 5’inci haftası maçında Papara Park’ta Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Sıkıntılı süreci atlatma adına yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde Beşiktaş derbisini hedef maçı olarak belirleyen Fırtına müsabakaya çok etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren tempolu, baskılı ve istekli bir oyun ortaya koyan Trabzonspor’da Edin Visca’nın 13.dakikada direkt kırmızı kart görmesi büyük bir şok etkisi yarattı. Ancak karşılaşmanın 17.dakikasında Okay Yokuşlu’nun kafa golü ile Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçen Trabzonspor moral buldu. 37.dakikada Silva’nın pozisyonunda Uğurcan Çakır mutlak bir golü önledi. 39.dakikada Fernandes’in golü ile skor 1-1’e geldi. 45.dakikada Uğurcan yine mükemmel bir kurtarışa imza attı. İlk 45 dakika 1-1 sona erdi.

MÜTHİŞ REFLEKSLER

Müsabakanın ikinci yarısına Trabzonspor iki değişiklikle başladı. Kontrollü oyunla rakip kaleye gitmeye çalışan Trabzonspor kalesini de tehlikelere karşı savunmaya çalıştı. Temponun hiç düşmediği müsabakada hakem Ali Şansalan’ın tartışmalı kararları dikkat çekti. Müsabakanın 60.dakikasında Rafa Silva’nın vuruşunda Uğurcan Çakır, müthiş bir refleksle mutlak bir golü daha önledi. 90+1.dakikada rakibi ile çarpışarak hareketsiz kalan Cihan Çanak yürekleri ağızlara getirdi. Genç oyuncu müsabakaya devam edemedi. Son bölümlerde Uğurcan Çakır yine çok kritik bir kurtarışa imza attı. Uzun süre müsabakada10 kişi mücadele eden Trabzonspor sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Müsabaka sonunda taraftarlar, Bordo-Mavili oyuncuları mücadelelerinden ötürü ayakta alkışladı.

Şenol Güneş’in Felsefesi Trabzonspor’da Yeni Bir Dönemi Başlatıyor Şenol Güneş’in Felsefesi Trabzonspor’da Yeni Bir Dönemi Başlatıyor

STAT: Papara Park

HAKEMLER: Ali Şansalan*, Serkan Olguncan*, Mustafa Savranlar*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır****, Pedro Malheiro**, Savic**, Denswil**, Eren Elmalı** (Dk.90+5 Arif Boşluk?), Okay Yokuşlu***, Mendy***, Edin Visca?, Enis Bardhi** (Dk.46 Cihan Çanak*) (Dk.90+1 Ozan Tufan*), Orsic** Dk.46 Draguş**) (Dk.90+5 Lundstram?), Simon Banza** (Dk.79 Muhammed Cham*)

BEŞİKTAŞ: Mert Günok**, Svensson** (Dk.79 Onur*), Paulista**, Uduokhai**, Masuaku***, Al Musrati** (Dk.67 Muçi*), Gedson Fernandes*** (Dk.88 Salih*), Rashica** (Dk.67 Semih*), Rafa Silva***, Joao Mario**, Immobile** (Dk.79 Mustafa*)

GOLLER: Dk.17 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk.39 Fernandes (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Masuaku, Al-Musrati, Mert (Beşiktaş), Enis Bardhi, Uğurcan (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk.13 Edin Visca (Trabzonspor)

Muhabir: BİROL SANCAK