Vali Alandan Ayrılmadı Vali Alandan Ayrılmadı

Hakan Orhan’ın yönetim kurulu adayları şu şekilde: "Av. Dr. Tayfun Tuna, Av. Ebru Balta Çavdar, Av. Emrah Aslan, Av. Gülnaz Katipoğlu Aktaş, Av. Sefa Uslu, Av. Neriman Kevres Özlü Eyüpoğlu, Av. Murathan Yıldız, Av. Şifanur Çebi, Av. Abdurrahman Enes Çakar, Av. Sena Kasapoğlu Calap."Duygu Keleş Aydın da yönetim kurulu listesini dün şu şekilde açıkladı: Av. Ramazan Murat Kudu, Av. Mustafa Çağrı Yayla, Av. Dilan Başer, Av. Kabile Ay, Av. Çağla Yavuz Uzun, Av. Eda Kopal Pehlevan, Av. Serpil Akça, Av. Büşra Birinci, Av. Özgün Sağlam, Av. Miraç Bitiş.

ARTVİN’DE İKİ KADIN ADAY YARIŞACAK!

Artvin Barosu 28. Olağan Genel Kurul Toplantısının 6 Ekim 2024 Pazar günü, saat 10.00' da, TBB Artvin Barosu Av. Suat Varan Hizmet Binası ve Sosyal Tesislerinde gerçekleşecek. İki kadın aday başkanlık için yarışacak. Mevcut Baro Başkanı Av. Ayla Varan’ın karşısına Av. Handan Demiral Almalı aday olurken seçimin oldukça heyecanlı geçmesi bekleniyor. 142 üyeye sahip Artvin Barosu seçimleri öncesi her iki adayda serhat şehir Artvin için birlik ve beraberlik mesajı vererek Artvin Barosuna yakışacak bir seçim dileğinde bulundu

ANKARA’DAN MORALLE DÖNDÜLER

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri on güne yakındır Ankara’da çeşitli ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirdi. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere MHP Genel Merkezinde üst düzey yönetici ve başkanlarla da bir araya gelen Ömer Ayar ve ekibi Ankara’da vakıf-sivil toplum kuruluşları-dernek ve kamu kurumlarına da ziyaretler yaptılar. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve ekibine hem Devlet Bahçeli’nin hem de Genel Merkezin güveni tam. Ayar’da bu ziyaretlerden hem moral buldular hem de Trabzon’da vatandaşın sorunları-çözüm önerileri ve talepleri noktasında Ankara’ya köprü oldular.

EĞİTİME SEVİYE GETİRDİLER

Trabzon’da eğitim-öğretim hayatına başarılı çalışmaları ile damgasını vuran eğitim sistemine yeni bir heyecan ve soluk getirerek takdir toplayan LİMİT Eğitim Kurumlarının öğrenci-öğretmen ve veli buluşmaları devam ediyor. “Birlikte Başaracağız” sloganı ile eğitimde olmazsa olmaz güç olan aile kavramına çok önem verdiklerini dile getiren eğitim koçu Tahsin Aydın “Bize emanet değerli öğrencilerimizi yalnız bırakmayalım. Başarıda temel öğe dayanışma-paylaşma ve bir-birimiz anlamaktan geçer. LİMİT eğitim kurumları için her şey başarı her şey sınav ve her yol mubah değildir. Sevgi-saygı ve güveni yakalamadan hiçbir amaca ulaşılmaz” dedi. LİMİT eğitim kurumları 3 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Hamamizade ihsan Bey Kültür Merkezinde velilerle buluşacak. Programa Trabzon’daki bütün veliler davetli.

EHLİYET ALACAKLAR YANDI!

Yeni yılda pek çok vergi kaleminde ciddi artışlar beklenirken, ehliyet alacaklar için de kötü haber geldi. B sınıfı harç ücretinin 2025 yılı itibarıyla yeniden değerleme oranına göre zamlanarak, 5 bin 720 lirayı aşması bekleniyor. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ya da yenilemeyi düşünenler tarafından ödenmesi gereken ehliyet harçlarına yeni yılda büyük zam yapılması bekleniyor. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, 2024 yılı yeniden değerleme oranının yüzde 45 civarında oluşabileceğini belirtti. Yeniden değerleme oranında Cumhurbaşkanı'nın yetkisini kullanmaması halinde ehliyet harç ücretleri 2025 yılında yüzde 45 oranında zamlanacak. Böylece B sınıfı harç ücreti 5 bin 720 lirayı aşacak.

ÖZEL BİREYLERE HİZMET

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, göreve geldikten sonra belediyenin Evde Bakım Hizmetleri’ne berberlik ve kuaförlük hizmetlerini ekleyerek bakıma muhtaç vatandaşların önemli bir ihtiyacını giderdi. Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Hizmetleri ekipleri, bu kez ‘Özel Ortahisar Engelli Bakım Merkezi’ndeki bedensel engelli 29 bireye kuaförlük ve berberlik hizmeti verdi.  Merkezde kalan kadınların saçları kesilirken, erkeklere ise saç ve sakal tıraşı yapıldı. Saç ve sakal tıraşı yapılan özel gereksinimli bireylerin mutluluğu ve sevinci görülmeye değerdi. Bakım evi sakinleri desteklerinden dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Evde Bakım Hizmeti ekibine teşekkür etti. Ortahisar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda halihazırda 116 aileye ve kişi bazında ise 158 kişiye evlerinde bakım hizmeti veriyor.

ÇÖP TESİSİ KRİZİ BİTMİYOR

Trabzon’un Araklı ilçesi Taşönü mahallesindeki katık atık entegre ve bertaraf tesisine ilişkin yaşanan olaylar bitmiyor. Tartışmaların devam ettiği süreçte son olarak Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi ile yöre halkı arasında çöp dökme tartışması nedeniyle ilginç bir diyalog yaşandı. Çöp araçlarının dün akşam tesise geçişini engellemek isteyen yöre halkını ikna etmek için Taşönü mahallesine giden Araklı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, kalabalığın tepkisine karşılık bir vatandaşa “Sen mezunusun? Mantığın çalışmıyor çünkü” diyerek tepki gösterdi. Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi sosyal medyada hızla yayılan ve gündem olan görüntüler ile ilgili açıklamada bulundu. ‘Araklı‘ya tek bir çivi çakmamış ve tek bir çivi çakma ihtimali olmamış insanlar bunu aleyhime kullanmaya çalışıyorlar’ diyen Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi açıklamasında, “Bir ay benim hatırıma müsaade etmelerini istedim ve %95’i 96’sı 97’si bana inandı, güvendi ve Ekim ayının sonuna kadar birkaç arkadaşımız olayı provoke etmeye devam etti. Benim de sinirlerim çok gergindi. 36 saat uykusuzluk vardı çok büyük çaresizlik vardı. Araklı‘da ayakta kalabilmek için ara ara uyarıcı olsun diye sigara içiyordum. Bu çekimin yapıldığından da haberim yoktu. Anlık olarak fevri davranmış olabilirim ama çok yorgun ve gergindim. Uzun yıllar Araklı halkıyla güzel diyaloglar kuran birisi olarak bana güvenmemeleri bana çok ağır geldi. Ufak tefek tartışmalar olsa da sonunda her biriyle helalleşerek kucaklaşarak anlaşarak sözleştik ve hiçbir sorun ve tartışma olmadan oradan ayrıldık. O arkadaşlarımız da eylemi bitirdi. Fakat çekilen videoda maalesef olayın son hali aktarılmamıştır. Bu dürüst bir davranış değildir. Bunu kullanmaya çalışan hayatta Araklı‘ya tek bir çivi çakmamış ve tek bir çivi çakma ihtimali olmamış insanlar bunu aleyhime kullanmaya çalışıyorlar” dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT