Çömlekçi Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm projesiyle birlikte 2+1, 3+1 ve 4+1 planda tasarlanan 130 konut, 20 dükkan ve 423 araçlık otopark inşa çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, mahallede bulunan yaklaşık 18 tescilli yapının korunarak restore edilmesi planlanıyor. Bu çalışmalarla birlikte Çömlekçi Mahallesi, Trabzon'un önemli lokasyonlarından biri haline gelmeye hazırlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, mahalle kültürünün yaşatılacağını belirtti. Başkan Genç, projenin birinci etabının tamamlandığını ve ikinci etap için de hazırlıkların devam ettiğini ifade etti. Tarihi binaların içinde yer alacağı Kuzey kısmında mahalle kültürünün, Güney kısmında ise mevcut yapılaşmanın devam edeceğini vurguladı.

Trabzon'un Çömlekçi Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi, şehrin tarihini koruyarak modern bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Bu projeyle birlikte mahalle, geçmişten gelen suç ve fuhuş izlerinden kurtulup, yeniden canlanarak şehre değer katmayı amaçlıyor.


 

Kaynak: İHA