DENETİMLER ARTTI, CEZALAR KESİLDİ
Trabzon genelinde yapılan denetimlerde 35 fahiş fiyat incelemesi yapılırken, etiket ve kasa fiyatı arasında uyuşmazlık olduğu belirlenen 40 firmaya ceza uygulandı. Ticaret Bakanlığı ekipleri, özellikle yerel ve zincir marketlerde fiyat etiketi ile indirim kampanyalarının gerçekten uygulanıp uygulanmadığını detaylı bir şekilde inceledi.
HANGİ KURUMLAR DENETLENDİ?
Denetimler kapsamında yalnızca marketler değil;
Restoranlar
Lokantalar
Pastaneler
gibi işletmeler de fiyat listesi ve menü kontrollerine tabi tutuldu. Marketlerde ise kasa ve raf fiyat uyumu, son tüketim tarihleri ve genel hijyen standartları kontrol edildi.
İŞLETME YETKİLİLERİ NE DİYOR?
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir zincir marketin mağaza müdürü İzzet Berber, denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:
"Ticaret Bakanlığı’nın bu denetimlerini çok iyi buluyoruz. Kasa ve etiket fiyatlarının uyuşması şart. 15 günde bir denetim yapılıyor. Biz de her gün etiket kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz."
VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALINIYOR
Yetkililer, denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak gereken incelemelerin yapıldığını belirtti. Fiyatlarda fahiş artış yapan işletmelere yönelik ağır yaptırımların süreceği bildirildi.