Tarım ve Orman Müdürlü İsa Kaplan’ın ahbap çavuş ilişkisiyle yer değiştirme, görevlendirme ve mobbing yaptığını söyleyerek iddialar ortaya koydu. Başkan Erol Sayın, “Sayın Bakanımıza ahbap çavuş ilişkisine son vermesini ve Sayın Valimize konuya müdahil olması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

‘Bu personel üzerinde müthiş bir stres oluşturmuştur. Yılların Tarım Bakanlığının temsili olan Tarım İl Müdürlüğü ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yönetilmeye başlanır hale gelmiştir. Sözde proje yapıyoruz’ diyerek Trabzon halkının algısını değiştirme gayreti içindeler. Odamıza üye meslektaşlarımızın bize verdiği bilgiler çerçevesinde bu konulara vakıfız. Tarım İl Müdürü İsa Kaplan göreve ilk geldiği gün bir yurt dışı görevlendirmesi yaptı. Bir personeli teklif etti. Listede olmayan bir kişiyi listeye ekledi. Bu kişi neden listede yoktu? Çünkü ilgili veteriner hekim kendine zimmetlenen büyükbaş hayvan küpelerini kendine menfaat sağlamak için kullanmış. Uydurma işletmeler açmış, sistemde uydurma hayvanlar doğurtmuş. Onlara da doğmuş gibi küpeler takmış. Buradan da kişisel menfaat sağlamış. Bu bakanlığın incelemesine takılmış, soruşturma geçirmiş. Soruşturma neticesinde de görev yeri değişikliği almış bir personel. Hayvan ticareti yapanların arabasının arkasında bulundu. Bu dosya savcılıkta. Sonucunu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Of’ta İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı Of’ta İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Hakkında usulsüzlük soruşturması olan bir veterinere İsa Kaplan tarafından yurt dışı görevlendirmesi verildiğini söyleyen Sayın, “Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı, Lütfen müdahale edin. Devlet kurumları yasaya dayalı bir kanun ve yönetmelik çerçevesinde yönetilen kurumlardır. Trabzon Tarım İl Müdürü İsa Kaplan, Trabzon’a geldiğinden beri kendi keyfi uygulamalarıyla birlikte müdürlüğü yönetti” diye konuştu.  Yaşanan olayları sorgulayan bir başka veterinere mobbing uygulandığını ifade eden Sayın, “Bu olayı sorgulayan bir veteriner hekim Ankara’da birilerini arıyor. Yeni il müdürünün soruşturma geçirmiş birini yurtdışına gönderdiğini, kendisinin 15 senedir ilçede çalıştığını ve bunun nasıl adaletli olduğunu sorguluyor. Ankara’daki yönetici il müdürünü arayarak durumu soruyor. 24 saat bile geçmeden Tarım İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü yazılı bir izin olmadan ilçe müdürlüğüne uğramadan çiftçilerin yanına giderek 5 tane uydurma dilekçe alarak il müdürlüğüne dönüyor. Bu dilekçelere istinaden arkadaşlarımıza soruşturma açılıyor.  5 uydurma dilekçeye istinaden ilgili arkadaşımıza soruşturma açılıyor. Vatandaştan, kaymakamlıktan bir şikayet yok. Adam 15 senedir orada çalışıyor. Hakkında iddia yok. “Neden sen bunu sorguluyorsun? Ben il Müdürüyüm” havası içerisinde görevlendirdiği müdür yardımcısı ve hayvan sağlığı şube müdürüyle meslektaşımıza tuzak kurdular. İlçeye gidip yetiştiriciden dilekçe alıyorlar. O dilekçeye istinaden soruşturmaya başlandı. İl Müdürü İsa Kaplan, soruşturma açılan arkadaşımızı odasına çağırarak, ‘Seni il dışına gönderecektim ama vazgeçtim. Bir kınama cezasıyla bu işi kapatırız’ diyor. Soruşturmayı yapan sen değilsin, muhakkik de sen değilsin. Muhakkikin yapacağı rapora göre işlem yapılır. Sen nasıl kınamayla bu işi geçiririz diye ahkam kesebiliyorsun. Bunun adı mobbingdir. Soruşturma başladı ve ilgili arkadaşımıza kınama cezası verildi. Dosya Kaymakamlığa gönderildi. İyi ki devleti yöneten iyi insanlar hala var. Teklif edilen cezayı kaymakam reddetti. Çünkü 18 senedir veteriner hekimin hakkında bir şikayet yok. Uydurma dilekçe veren vatandaşlar nereye imza attığını bilmiyor. Dilekçe veren vatandaşlar gelen yetkililer istedikleri için imza attıklarını söylüyor. Aynı kişiler kaymakamlığa biz attığımız imzanın ne olduğunu bilmiyorduk diyerek kaymakamlığa dilekçe verdi. Buna rağmen soruşturmayı yapan kişi kınama cezası verdi” dedi.

Muhabir: RAZİYE KOÇ- BİROL SANCAK