Trabzon'da toplam 321 bin 222 metre uzunluğundaki 8 OHT koridorunun kurulumu tamamlandı. Bu koridorlar aracılığıyla şehir içinde ve çevre yolunda hız tespiti yapılacak. Koridorların konumları şu şekildedir: Giresun Merkez-Trabzon'un Beşikdüzü etabı, Beşikdüzü-Giresun Merkez etabı, Beşikdüzü-Akçaabat etabı, Akçaabat-Beşikdüzü etabı, Trabzon Merkez-Of etabı, Of-Trabzon Merkez etabı, Of-Rize İyidere etabı ve Rize İyidere-Of etabı.

Öncesinde sürücüleri bilgilendirmek amacıyla güzergahlara trafik işareti ve uyarı levhalarının yerleştirildiği belirtilen açıklamada, bu sistemlerin trafiği daha güvenli hale getirmek için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Trabzon'da Ortalama Hız Tespit Sistemleri Faaliyete Geçiyor

1 Haziran'dan İtibaren Hizmette Olacak

Trabzon Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulumu tamamlanan Ortalama Hız Tespit (OHT) sistemlerinin 1 Haziran Cumartesi günü devreye gireceğini duyurdu. Toplam 321 bin 222 metre uzunluğundaki 8 OHT koridorunun şehir içinde ve çevre yolunda hız tespiti için kullanılacağı belirtildi. Öncesinde sürücüleri bilgilendirmek amacıyla güzergahlara trafik işareti ve uyarı levhalarının yerleştirildiği ifade edildi.

Kaynak: AA