Gümüşhaneli Yoğun Bakım Hemşiresi Zeynep Çakır Hayatını Kaybetti: Tedaviye Cevap Veremedi Gümüşhaneli Yoğun Bakım Hemşiresi Zeynep Çakır Hayatını Kaybetti: Tedaviye Cevap Veremedi

Özgen Mahallesi’nde yer alan Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan bir eczane, sel sularının hedefi oldu. Eczanenin içi sel sularıyla dolarken, ilaçlar ve elektronik eşyalar sulara kapıldı. Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, su seviyesinin 1 metreye kadar yükseldiği ve eczacı ile çalışanların canlarını zor kurtardığı görüldü.


Eczacı Gülşen Arslan Bacı: “Belimize Kadar Su İçinde Kaldık”

Eczane sahibi Gülşen Arslan Bacı, yaşanan olayın şokunu atlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Bir anda su seviyesi hızla yükseldi. Yağmurun durmasını bekledik, ama tam tersine yağış arttı. İçeride mahsur kaldık. Hasar çok büyük, birçok ilaç ve eşyam kullanılamaz hale geldi,” dedi.


Çalışanlar Canlarını Zor Kurtardı

Eczane çalışanı Şenol Ertürk ise, “Yaklaşık 4-5 saat suyun içinde kaldık. Canımızı zor kurtardık, ama hasar hem maddi hem de manevi olarak büyük,” diye konuştu.


Hastanede Temizlik Çalışmaları Sürüyor

Sel nedeniyle su basan Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nde ise tahliye edilen 38 hasta ve 30 personelin ardından temizlik çalışmaları başladı. Çamur ve balçıkla dolan hastanede ekipler aralıksız çalışıyor.


Kayıp İşitme Engelli Vatandaş Aranıyor

Sürmene ilçesinde sel sonrası kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir’i arama çalışmaları da AFAD, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerince devam ediyor.

Kaynak: DHA