Araklı Devlet Hastanesi Tahliye Edildi

Sağanak nedeniyle Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'nin bahçesi suyla dolarken, hastalar tedbir amacıyla tahliye edildi. Sürmene’de dere taşkını sonucu kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir’in cansız bedenine 35 kilometre uzaklıkta denizde ulaşıldı. Afet sırasında birçok vatandaş mahsur kalırken, ekiplerin kurtarma ve tahliye çalışmaları devam etti.

504 Üreticiye Ait Tarım Arazisi Zarar Gördü

Açıklamalara göre, sel ve heyelanlar sonucu 36 mahalle etkilendi. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde 504 üreticiye ait toplam 276.898 metrekare tarım arazisi ve 65.700 depo ürün zarar gördü. 128 iş yeri, 122 konut ve 81 araçta hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Toplam 70 yapıda incelemeler yapılırken, bunların 6’sı ağır hasarlı ve 1’i yıkık olarak kaydedildi.

Bayburt’ta FETÖ Üyesi Şahıs Yakalandı: 6 Yıl 6 Ay 22 Gün Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Tutuklandı Bayburt’ta FETÖ Üyesi Şahıs Yakalandı: 6 Yıl 6 Ay 22 Gün Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Tutuklandı

Temizlik ve Onarım Çalışmaları Sürüyor

Afetten etkilenen 4 okul, 2 cami ve Araklı Devlet Hastanesi’nde temizlik çalışmaları tamamlandı. Yol ve yapı hasarlarının tespitine devam edilirken, 166 istinat duvarı ve 42 menfez gibi yapılar için onarım çalışmaları başlatıldı. Nakil hatlarındaki tüm arızalar giderilirken, Türk Kızılay’ı afet bölgesine gıda ve içecek yardımları sağladı.

Kaynak: DHA