Hayvanların Korunması İçin Önemli Adımlar

Milli Lazer Silahı Büyük İlgi Topladı! TEKNOFEST'te Gözler Onun Üzerinde Milli Lazer Silahı Büyük İlgi Topladı! TEKNOFEST'te Gözler Onun Üzerinde

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, hayvanların korunmasına dair duyarlılığı artırmak amacıyla bir dizi açıklamada bulundu. Çağlayan Mahallesi’ndeki Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen programa katılan başkan, hayvanların bakımında inanç ve sorumluluk sahibi olduklarını vurguladı. “Bu canlarla ilgili önemli çalışmalara imza attık,” dedi.

Yeni Yasal Düzenleme ile Sahipsiz Hayvanlar Ortadan Kalkacak

Başkan Genç, sahipsiz hayvan tanımının ortadan kaldırılacağını ifade ederek, “Bu canların sahibi biziz, biz olmalıyız,” dedi. Yeni düzenlemeyle birlikte sokak hayvanlarının sağlık durumlarının iyileştirileceğini belirten Genç, “Buradaki rehabilitasyon merkezimizde aşılarını ve kısırlaştırmalarını yapacağız,” şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, mama üretim tesisinin kurulması ile organik atıkların mamaya dönüştürüleceğini açıkladı.

20 Köpek Yeni Yuvalarına Kavuştu

Etkinlikte 20 köpeğin yeni sahiplerine kavuşması, sahiplendirme seferberliğinin başlangıcı olarak öne çıktı. Genç, “20 köpeğimizin sahiplenilmesi için gayret gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum,” diyerek hayvan sevgisinin önemine dikkat çekti.

Trabzon, Türkiye’ye Örnek Olacak!

Başkan Genç, barınağın kapasitesinin artırılacağı ve sokak köpekleri için daha doğal yaşam alanları oluşturulacağını belirtti. “Trabzon, sokak hayvanlarının bakımı konusunda Türkiye’ye örnek olacak,” dedi. Ayrıca, etkinlikte öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen sanat köşesi büyük ilgi gördü. Müzik dinletisi ve köpek gezdirme etkinlikleri, katılımcılar arasında olumlu bir etki yarattı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN