Şehit Gedik, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı. Şehit Gedik'in 71 yaşındaki annesi Hatice Gedik başta olmak üzere ailesinin katıldığı anma programında duygusal anlar yaşandı. Şehit mezarına çiçeklerin bırakıldığı anmada Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Şehit Annesi Hatice Gedik, acısının çok büyük olduğunu belirterek, "Çok mutlu oldum, gurur duydum bu kadar kalabalık maşallah Allah'ım esirgesin. Bu kadar şerefliymiş benim oğlum, bu kadar gururluymuş herkes övdüler oğlumu bana. Her yıl bu ayda yenileniyor acım, tazeleniyor, bugün ölmüş gibi, bugün vurulmuş gibi oluyor. Çok acım yeni, çok taze ama çok gururluyum, çok mutluyum" diye konuştu.

Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

Programa, şehidin yakınlarının yanı sıra İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık, İskenderun Körfez Motosiklet Derneği, Rota 61 Trabzon Motosiklet Derneği motorcuları ve diğer ilgililer katıldı.

Anma programına kortejle gelen motosiklet dernekleri, Şehit Ferhat Gedik'i unutmadı. Bu anlamlı günde şehidi anarak, ona olan saygılarını ve minnetlerini gösterdiler.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN