Selin Etkileri ve Kurtarma Çalışmaları

20 Eylül’de metrekareye 165 kilogram yağış düşmesi sonucu Trabzon’un doğu ilçelerinde hayat adeta felç oldu. Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nden hastalar tahliye edilirken, yüksek kesimlerde heyelan meydana geldi. Mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin müdahalesiyle kurtarılırken, Sürmene ilçesinde dere taşkını sonucu kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir’in cansız bedenine denizde ulaşıldı.

Hasar Tespit Çalışmaları

Sel Kurbanı Ali Kemal Demir Ebediyete Uğurlandı Sel Kurbanı Ali Kemal Demir Ebediyete Uğurlandı

Trabzon Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, 21 mahalle sel ve heyelanlardan etkilendi. Araklı ve Sürmene ilçelerinde 121 iş yeri, 25 konut ve 18 araç zarar görürken, 125 dekar tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Zarar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, tarımsal ürün zararlarına dair net bir bilgi henüz sağlanamadı.

Altyapı ve Enerji Çalışmaları Devam Ediyor

112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 332 ihbar değerlendirildi ve Sürmene ve Araklı ilçelerinde 44 noktada enerji kesintisi giderildi. 4 kilometrelik fiber hat yenilenirken, 15 noktada daha çalışmalar sürüyor. Türk Kızılay’ı ise afetzedelere 600 sıcak çorba, 2180 yemek ve çeşitli içecekler dağıttı.

Kaynak: DHA