ÖZBEKİSTAN İLE TRABZON ARASINDA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Trabzonlu Milli Boksörden Vali Yıldırım’a Özel Ziyaret! Trabzonlu Milli Boksörden Vali Yıldırım’a Özel Ziyaret!

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, AK Parti MKYK Üyeleri Meryem Sürmen ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ve TTSO Başkanı Erkut Çelebi’nin katıldığı resepsiyonda, Sadık Soylu’nun gurur gecesi olarak adlandırılan bu özel anlar, dostluk mesajları ile doluydu.

TRABZON’UN TARİHİ VE DOĞAL ZENGİNLİKLERİ TANITILDI

Fahri Konsolos Sadık Soylu, Trabzon’un tarihi ve doğal zenginliklerini anlatarak şehrin önemine vurgu yaptı. Soylu, “Trabzon, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar önemli olaylara ev sahipliği yapmış bir şehir. Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı, Atatürk’ün önemli kararlar aldığı bu şehir, sadece doğasıyla değil, kültürel mirasıyla da büyüleyici bir yer” dedi. Özbek kardeşler için Trabzon’un keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu belirten Soylu, Özbek ziyaretçilerin şehri keşfetmeleri için öncülük edeceklerini ifade etti.

ÖZBEKİSTAN NEDEN KEŞFEDİLMELİ?

Ankara Özbekistan Başkonsolosluğu Müsteşarı Maşrab Mamirov, resepsiyonda “Özbekistan’a Neden Gitmeliyiz” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Özbekistan’ın zengin kültürü ve yatırım fırsatlarına dikkat çeken Mamirov, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini belirtti. Gecenin sonunda, Konsolos Sadık Soylu, Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev’e Trabzonspor forması hediye etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY