TİSKİ Olağanüstü Genel Kurulu Toplandı

Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret

TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün 28 Haziran 2024 tarihli "Tarife Cetveli" bugün toplanan 2024 Yılı Olağanüstü Genel Kurulunda görüşüldü. Yapılan görüşmede, su tarifeleri ile ilgili bütün Trabzon’u ilgilendiren önemli bir karar alındı. TİSKİ Genel Kurulunda oy birliği ile alınan karara göre, su faturalarına her ay enflasyon oranında yapılan artış uygulaması kaldırıldı. Bunun yerine, faturalara 6 ayda bir zam yapılacak.

Başkan Ahmet Metin Genç'in Açıklamaları

Başkan Ahmet Metin Genç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Su kanalizasyon idaremizin 2023 yılında alınan kararla beraber su tutarlarındaki bedelin artış oranı aylık enflasyon ile beraber otomatik artışa bağlanmıştı. Bu uygulamayı sadece Trabzon Büyükşehir Belediyesi yapmamıştı; 20 ilimizde bu şekilde yapılıyor. Ancak buna rağmen vatandaşımızın taleplerini dikkate alarak faturalardaki artış oranlarının aylık enflasyon oranlarıyla değil, en az 6 ay geçecek şekilde ki bizim yılda 2 Genel Kurulumuz var. Bir tanesi Kasım, bir tanesi Mayıs ayında. Bu aylarda bunu değerlendirelim istedik. Toplantımızda vatandaşın lehine olacak şekilde o artışı 6 ayda değerlendirmek üzere gündem maddesi oluşturduk. Sonucun vatandaşın lehine olacak olması nedeniyle şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

Yeni Uygulamanın Detayları

Bu kararla birlikte Trabzon’da su faturalarına her ay enflasyon oranında yapılan artış uygulaması sona ermiş oldu. Bundan sonra su tarifeleri yılda iki kez, Kasım ve Mayıs aylarında yapılacak Genel Kurul toplantılarında değerlendirilecek ve zam oranları bu dönemlerde belirlenecek. Bu değişiklik, vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve daha öngörülebilir bir fatura yapısı oluşturmayı amaçlıyor.

Yeni düzenlemenin, Trabzonlu vatandaşlar için olumlu sonuçlar doğurması ve su faturalarında daha makul artışların yaşanmasına vesile olması bekleniyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN