Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi. Kaplan, alıcı ortam su kirliliği izleme çalışmalarının su kaynakları ve su ürünleri sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yılda iki kez, Mayıs ve Ekim aylarında gerçekleştirildiğini belirtti.
Su ürünleri üreme ve istihsal sahası olarak ilan edilen alanların kirlilikten korunması hedeflenen çalışmalar kapsamında teknik personellerin Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Ortahisar, Maçka, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçelerinde belirlenen toplam 11 su kaynağından su numuneleri aldığını ifade eden Kaplan, alınan numunelerin kimyasal analizlerinin Tokat Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde yapıldığını ve sonuçların Su Ürünleri Yönetmeliği'nde belirlenen parametrelere uygunluğunun kontrol edilerek Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne kaydedildiğini aktardı.
Kaplan, su kaynaklarından alınan numunelerin analiz sonuçlarının kirliliğin bulunmadığını gösterdiğini ve Trabzon halkına gösterdikleri özen için teşekkür ettiklerini belirterek, çalışmaların her yıl düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.