Narkotik suçlarla mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalarda, Trabzon'da çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda esrar, sentetik kannabinoid (bonzai), metamfetamin, 263 adet sentetik ecza, 48 kök hint keneviri, uyuşturucu kullanımına yarayan düzenek, öğütücü ve hassas terazi ele geçirildi. Bu olaylarla bağlantılı olarak 18 kişi hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan operasyonlarda da başarılı sonuçlar elde edildi. Haklarında 2 ay 24 gün ile 31 yıl 4 ay arasında değişen kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 8 kişi ile çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Silah kaçakçılığına karşı yürütülen çalışmalar kapsamında, 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçu işleyen 7 kişi yakalandı. Operasyonlarda 5 ruhsatsız tabanca, 5 şarjör ve 43 fişek ele geçirildi ve şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Ortahisar ilçesindeki bir otelde yapılan denetimlerde, fuhuş yapma amacıyla bulunan şahıslar ve fuhuşa aracılık veya yer temin ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Bu şahıslar hakkında "Fuhuşa Teşvik, Aracılık veya Zorlama" suçundan adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çevreye rahatsızlık veren 8 kişiye Kabahatler Kanunu gereğince idari para cezası uygulandı.

Trafik denetimlerinde de sıkı kontroller uygulandı. Trabzon'da yapılan denetimlerde, 5 aracın abartı egzozlu olduğu tespit edilerek araç sahiplerine idari para cezası kesildi.

Rize’de Kar Yağışı Hayatı Felç Etti: 21 Köy Yolu Kapandı Rize’de Kar Yağışı Hayatı Felç Etti: 21 Köy Yolu Kapandı

Trabzon Valiliği, suçlulara karşı kararlılıkla yürütülen bu operasyonların, şehrin güvenliğine katkı sağladığını belirtti ve vatandaşların huzurunu korumak adına bu tür çalışmalara devam edileceğini vurguladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK